Osman ontbreekt en Priske bespreekt de situaties van Beelen en Mitchell

Brian Priske rekent op een fitte groep zondag tegen Sparta Rotterdam. Gernot Trauner en de langer geblesseerde Quilindschy Hartman zijn er niet bij tijdens de stadsderby. Priske verwacht dat Thomas Beelen weer klaar is voor een basisplaats en vertelt meer over de situaties van Jeyland Mitchell en Ibrahim Osman.

"We hebben bijna een fitte groep," vertelt Priske tijdens het persmoment van vrijdagmiddag in aanloop naar de stadsderby. "We hebben Q en Gernot die een individueel programma volgen. We hebben een aantal jongens die niet de volledige week hebben kunnen trainen, maar ik verwacht dat ze zondag nagenoeg fit zijn."

Beelen begon tegen PEC Zwolle nog op de bank. Nu lonkt een basisplaats. "Dat is een mogelijkheid, ja. Hij heeft een goede week gehad op het trainingsveld. Het ziet er goed uit op dat gebied. Beelen is zeker een mogelijkheid in de basiself. Het was ook tactisch om te kiezen voor Nieuwkoop en Geertruida, maar Beelen had last van zijn hamstring, dus we wilden daar geen risico's mee nemen."

Jeyland Mitchell

De talentvolle 19-jarige verdediger Jeyland Mitchell heeft nog geen minuten gemaakt. De verdediger werkt aan zijn fitheid. "Het gaat eigenlijk op en neer. Toen hij arriveerde, had hij een kleine blessure. Toen hij de training hervatte, kreeg hij een terugslag. Ik hoop dat hij zondag weer bij de wedstrijdselectie kan zitten, maar het is een uitdaging voor nieuwe jongens om aan te haken. Helemaal als je uit Costa Rica komt; dat is een ander niveau. Hij is niet gewend aan hoe wij trainen; de intensiteit is hoger. Het schema in de gym om ze sterker te maken is ook anders. Dus Mitchell heeft tijd nodig om zich aan te passen. Hij maakt elke week goede stappen."

Ibrahim Osman

Aanwinst Ibrahim Osman is er tegen Sparta Rotterdam sowieso niet bij. De 19-jarige buitenspeler wacht nog op zijn werkvergunning en heeft sinds zijn overstap naar Rotterdam nog niet kunnen meetrainen met de groep. "Hij wacht nog op de juiste papieren om aan te kunnen sluiten," bevestigt Priske. "Wij hebben hier geen invloed op en moeten wachten op andere partijen tot alles is geregeld. We moeten wachten op de juiste stempel in zijn paspoort zodat hij bij ons kan beginnen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen