Osman: ''Op rechts kan ik gevoelsmatig maar één kant uit''

Osman: ''Op rechts kan ik gevoelsmatig maar één kant uit''

Ibrahim Osman begint zijn draai bij Feyenoord te vinden. De talentvolle buitenspeler wordt nauwlettend gevolgd door zijn werkgever Brighton & Hove Albion. De Engelsen verhuren de 19-jarige Osman voor de rest van het seizoen aan de Rotterdammers en hopen dat hij volgend seizoen klaar is voor de Premier League. Osman merkt dat Brighton veel vertrouwen heeft in zijn kwaliteiten.

"Brighton is heel betrokken," vertelt Osman, die zijn kans pakt op de rechtsbuitenpositie bij Feyenoord, in gesprek met Voetbal International. "Het loan management van de club belt me na iedere wedstrijd. Dan bespreken we mijn vooruitgang, mijn goede punten en zaken die aandacht vragen. Dan gaat het over decision making in het veld, wanneer ik moet passen of dribbelen."

Osman wordt door Brighton gezien als linksbuiten, maar moet zich in de Eredivisie vooral ontwikkelen aan de rechterkant. "Er is verschil of ik links of rechts speel. Op rechts kan ik gevoelsmatig maar één kant uit, terwijl ik aan de linkerkant veel meer opties heb." Osman heeft er weinig moeite mee dat hij bij Feyenoord vooral aan de rechterkant staat. "Dat is goed voor mijn ontwikkeling."

Balans in het team

Brian Priske is duidelijk. "Ik weet dat Ibrahim liever op links speelt. Hij zal zeggen: coach, zet me daar neer en ik laat het iedere week zien. Maar we hebben te maken met andere spelers en de balans in het team. Ibrahim kan prima spelen aan de rechterkant, heeft hij tegen Go Ahead Eagles bewezen. Voor hem was dit een perfecte wedstrijd, waarin hij zijn kwaliteiten kon laten zien en ook nog eens zijn eerste doelpunt maakte."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties