Pedersen opgeroepen voor nationale selectie Noorwegen

Ook voor Marcus Holmgren Pedersen zit het seizoen er nog niet op. De rechtsback van Feyenoord is namelijk opgeroepen voor de nationale selectie van Noorwegen en komt mogelijk nog twee keer in actie.

Noorwegen speelt de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland en Cyprus. De duels staan gepland op zaterdag 17 juli en dinsdag 20 juni. Naast Pedersen maakt ook oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes deel uit van de definitieve selectie.

Noorwegen is in Groep A al twee duels onderweg en staat momenteel op de vierde plaats. Ze hebben verloren van Spanje en een gelijkspel behaald tegen Georgië met een score van 1-1. Schotland staat op dit moment bovenaan in de groep met zes punten uit twee wedstrijden.

Marcus Holmgren Pedersen heeft tot nu toe achttien keer gespeeld voor het nationale team van Noorwegen. De 22-jarige rechtsback maakte zijn interlanddebuut op 1 september 2021 tijdens de thuiswedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Sindsdien is hij een vaste waarde geworden in de selectie van bondscoach Ståle Solbakken.

Naast Pedersen komen ook Orkun Kökcü (Turkije) Santiago Giménez (Mexico), Dávid Hancko (Slowakije), Marcos Lopez (Peru), Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer (Oranje), Sebastian Szymański (Polen), Oussama Idrissi (Marokko), Quilindschy Hartman en Quinten Timber (Jong Oranje) nog in actie de komende weken. De selectie van Iran met mogelijk Alireza Jahanbakhsh is nog niet bekend gemaakt.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen