Poll: Wie moet de nieuwe aanvoerder van Feyenoord worden?

Poll: Wie moet de nieuwe aanvoerder van Feyenoord worden?

Met het vertrek van Lutsharel Geertruida heeft Feyenoord ook afscheid genomen van haar aanvoerder. Door de blessures van Gernot Trauner vorig seizoen droeg Geertruida toen al regelmatig de aanvoerdersband, maar onder Brian Priske werd hij gekozen als leider van het elftal.

Het is nog maar de vraag wanneer en of Gernot Trauner een basisplaats gaat veroveren in de huidige selectie en dus klinkt hij niet als de meest logische kandidaat voor het aanvoerderschap. Twee vaste krachten in het elfal zijn Dávid Hancko en Quinten Timber. Beide spelers spelen in de basis op een belangrijke positie waarin ze veel overzicht hebben, wat hen een logische kandidaat maakt.

Sinds dit seizoen geldt de regel dat alleen de aanvoerder in het veld met de scheidsrechter mag praten en dus is het belangrijk om een speler te kiezen die centraal op het veld staat. Mocht Priske ervoor kiezen om zijn keeper Timon Wellenreuther aanvoerder te maken, dan wordt er een veldspeler aangewezen die contact mag hebben met de scheidsrechter.

Bij de aankondiging dat Geertruida als aanvoerder het seizoen begon, vertelde Priske dat er meerdere natuurlijke leiders in de selectie zitten. ''Vorig seizoen zag je dat de aanvoerdersband door verschillende spelers werd gedragen. Dat zal dit seizoen ook zo zijn; we zullen verschillende aanvoerders hebben. Dat is normaal, want je krijgt te maken met blessures, schorsingen en keuzes van de trainer. Wanneer de tijd rijp is, maken we de aanvoerder definitief bekend.''

In de voorbereiding werd de band onder anderen gedragen door Calvin Stengs, Quinten Timber en Timon Wellenreuther.

Ik kies voor
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties