Priske lovend over Milambo: "Hij heeft serieuze potentie op een grote carrière"

Alles geeft de neutrale fan het gevoel dat dit het seizoen moet worden waarin Antoni Milambo gaat doorbreken. De 19-jarige middenvelder maakte inmiddels alweer bijna drie jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal, maar wacht nog altijd op een vaste basisplek. In de eerste wedstrijden onder Brian Priske maakt hij een ijzersterke indruk en de trainer is dan ook lovend.

"Hij staat zeker hoog op de lijst", vertelt Priske op de persconferentie. "Hij heeft nu al goede dingen laten zien op de trainingen, in oefenwedstrijden, tegen PSV en zeker ook afgelopen weekend. Hij heeft goede technische kwaliteiten en weet de goal goed te vinden. Positioneel staat hij ook heel erg goed, maar ik denk ook dat we hem nog verder kunnen ontwikkelen om agressiever en intenser te worden. De Europese wedstrijden gaan natuurlijk op nog hoger niveau zijn. Hij heeft serieuze potentie op een grote carrière."

De trainer leek eerder vraagtekens te zetten bij hoe 'hongerig' Milambo is, maar op die woorden komt Priske inmiddels wel terug. "Ik denk dat hij wel hongerig genoeg is. Hij is zeer professioneel en komt ook op vrije dagen naar de club. Hij blijft niet in bed liggen zoals andere spelers. Hij komt naar 1908 om behandeld te worden en te herstellen. Ik zie zeker dat hij hongerig is."

Verder ontwikkelen

Toch noemt Priske nog een aantal verbeterpunten voor Milambo om dit seizoen echt een vaste waarde te worden voor het eerste elftal. "Je moet echt agressief zijn als je op het middenveld staat. Je moet dominant zijn, om je tegenstander heen draaien en verantwoordelijkheid nemen. Als je 19 jaar bent moet je dat natuurlijk nog ontwikkelen, maar dat gaat hij zeker en we zijn er allemaal om hem te helpen. Het is nu aan hem om zo door te blijven gaan."

In de gewonnen wedstrijd tegen PSV was Milambo de vervanger van Gjivai Zechiël en mocht hij dertig minuten in actie komen. Die invalbeurt was overtuigend genoeg om bij de seizoensopener tegen Willem II direct in de basis te beginnen. In de afgelopen seizoenen kwam Milambo tot twintig wedstrijden voor het eerste elftal, maar hij wisselde vooral af tussen Feyenoord 1 en het Onder 21-elftal.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen