Priske kiest voor ervaring: "We weten dat het heel lastig wordt"

Priske kiest voor ervaring: "We weten dat het heel lastig wordt"

Brian Priske heeft er in zijn opstelling voor gekozen om niet te wisselen. Dit betekent dat Hugo Bueno goed genoeg is hersteld van zijn lichte hielblessure, maar tegelijkertijd betekent dit ook een nieuwe domper voor Thomas Beelen. De trainer heeft wederom de voorkeur gegeven aan de ervaring en rust van Gernot Trauner.

"Consistentie is altijd belangrijk in voetbal en uiteraard maak je dan alsnog soms een wijziging", verklaart de trainer. "Er zijn zeker spelers die hun best doen om ook opgesteld te worden, maar vandaag heb ik gekozen voor dezelfde spelers. We hebben de ervaring van bijvoorbeeld Trauner nodig. Samen met Dávid heeft hij al veel belangrijke wedstrijden gespeeld. We weten dat het heel lastig wordt."

Wat vanavond het belangrijkste is? "Ik denk dat het defensieve werk van de spelers heel belangrijk zal zijn. De aanvallende kwaliteiten van Benfica zijn geweldig, zowel individueel maar ook als team. Ze hebben spelers die heel graag de diepte zoeken en dreigend zijn. Ik hoop dat we het ze dan ook lastig kunnen maken als wij de bal hebben. We hebben langere fases van balbezit nodig en goede posities vinden waar de gaten liggen in het veld."

Afgelopen weekend won Feyenoord overtuigend, maar of daar dingen uit mee te nemen zijn? "Natuurlijk is het kwalitatief een ander team waar we tegen spelen. Ik hoop dat we bepaalde patronen en connecties tussen spelers kunnen meenemen. De jongens weten ook dat dit een Champions League-wedstrijd is en je jezelf hier moet laten zien. Er is wilskracht, mindset en kwaliteit nodig als je het opneemt tegen een sterk team als Benfica."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties