Priske kritisch: "Daar moeten we de komende dagen naar kijken"

Brian Priske heeft zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Feyenoord in De Kuip gelijkgespeeld. Zijn elftal had meer dan genoeg kansen om te winnen van Willem II, maar het net werd slechts één keer gevonden. Een penaltysituatie waarbij de VAR niet werkt en een knullig tegendoelpunt helpen dan ook absoluut niet mee.

"Het zijn de feiten en uiteraard is het heel teleurstellend", begint Priske tegenover ESPN. "We hadden alles in onze eigen handen en hebben niet veel kansen weggegeven. Het was echt een wedstrijd waarin we drie punten moesten pakken. De teleurstelling is een combinatie van alles. Uiteraard het resultaat, maar ook de goal die we tegen kregen. Timon maakte de verkeerde beslissing en dat weet hij zelf ook. De tegenstander geef je nu een punt die ze naar mijn mening niet verdiende."

"Het gaat alleen niet om verdienen of niet, de resultaten liegen niet", vervolgt Priske zijn verhaal. "Alle respect naar Willem II, want we hadden ook niet verwacht dat ze hier zouden komen om te domineren. Deze wedstrijden horen erbij en wij moeten dan zorgen dat het niet gebeurt zoals vandaag. In het begin van de tweede helft hadden we genoeg kansen om hier niet te praten over een tegenvallend resultaat."

Positie Zerrouki

Hans Kraay Jr. komt vervolgens met de vraag waarom Zerrouki constant de bal gaat ophalen bij de centrale verdedigers. "Er waren goede momenten waarin Ramiz zakte naar de laatste linie, maar ook momenten waar hij hoger op het veld moest blijven. We hebben dit ook besproken tijdens de rust. We moesten de posities iets meer houden zoals ze horen. Soms probeerden spelers hun eigen idee te vinden tijdens de wedstrijd en dat is ook belangrijk, maar soms maken ze beslissingen die niet in de structuur horen en dan gaat het mis. Daar moeten we de komende dagen naar kijken."

Kansen Gimenez

Tot slot krijgt Priske de vraag wat hij vond van de vorm van Santiago Gimenez. "Voetbal is een leuk spel. De ene week is iemand een held en dan de andere week totaal niet. Santi kwam terecht op goede posities en in gevaarlijke situaties. Vorige week maakte hij twee doelpunten en was hij overal bij betrokken. Vandaag kwam hij ook in goede posities, maar scoorde hij niet. Dat is iets waar we niet altijd de macht over hebben."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties