Priske niet tevreden met vertoonde spel: ''We moeten stappen maken''

Trainer Brian Priske is allesbehalve tevreden met het vertoonde spel van Feyenoord. De Deen zoekt na de gewonnen wedstrijd tegen FC Twente de balans tussen het uiten van zijn kritiek en de elementen die tegen de Tukkers wel goed verliepen. Voor de Deen blijft ook na zondagmiddag in De Kuip duidelijk dat de ploeg nog lang niet op het juiste niveau is.

"Het verandert voor ons niks, we moeten nog steeds veel stappen maken", begint Priske zijn interview in gesprek met ESPN. "Het resultaat helpt ons proces natuurlijk wel, maar we moeten hard blijven werken. Onze speelstijl, de kwaliteit van ons spel en wedstrijden domineren. Hierin moeten we echt stappen gaan maken de komende weken."

"Het is belangrijk om niet te kritisch te zijn na een overwinning. Je moet van elke overwinning genieten, zeker tegen een goede tegenstander. Er waren fases in de wedstrijd waarin wij niet goed genoeg waren. Het eerste half uur was bijvoorbeeld niet goed. Met de juiste mindset hebben we het kunnen verbeteren en de structuur in ons spel kunnen terugkrijgen. We zagen daarna dat we veel kwaliteit in onze ploeg hebben."

Priske blijft tot dezelfde conclusie komen, week in week uit. "Het is misschien vervelend om naar te luisteren, maar we moeten ons verbeteren om constanter te worden tijdens de wedstrijd. Dat is ook waar we over praten. De mindset en de spirit in de ploeg gaan zeker omhoog. Ze voelen elkaar steeds beter aan. Onze manier van spelen gaat in fases heel goed.''

"Bijvoorbeeld de doelpunten die we maakten tegen Girona kwamen direct vanaf het trainingsveld. Het tweede doelpunt kwam ook uit een moment dat we vooraf hadden geanalyseerd bij onze tegenstander. Hoog drukzetten op de keeper leverde een goal van ons op. Er zijn veel dingen waar ik blij mee ben, maar het verandert niks aan wat we moeten verbeteren."

Ueda trefzeker voor Feyenoord

Ayase Ueda ligt bij Feyenoord onder een vergrootglas. De Japanner moet tijdens de afwezigheid van Santiago Gimenez zijn kans pakken. Ueda was in de eerste helft trefzeker, maar niet alles ging even goed. "Veel heeft te maken met zelfvertrouwen. Hij had enkele momenten waarin hij de bal langer in bezit moest houden. Uiteindelijk maakte hij wel een geweldige goal. Het heeft echt te maken met zelfvertrouwen. We doen er alles aan om hem daarin te ondersteunen. Op hetzelfde moment weten we dat Julián beter en beter wordt."

Priske vindt het belangrijk om vastigheden te creëren in zijn elftal. De Deen koos er daarom ook voor om bijvoorbeeld Thomas Beelen niet al vroeg te wisselen. De structuur in het elftal is een belangrijk element. "Dat is ook waarom je dezelfde spelers op het veld ziet de laatste weken. We moeten meer op elkaar afgestemd raken. Dat komt alleen als je veel met elkaar samenspeelt. Ik weet dat het de laatste weken dezelfde basiself is, maar dat is noodzakelijk op dit moment om meer zekerheid in de ploeg te krijgen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties