Priske over aanvalsspel: "Dat is wat er momenteel mist"

Priske over aanvalsspel: "Dat is wat er momenteel mist"

Een bomvolle Champions League-avond staat er op het programma, maar voor Het Legioen is de wedstrijd van Feyenoord het enige wat er toe doet. De Rotterdammers nemen het op tegen Girona FC, de huidige nummer twaalf van de Spaanse competitie. Brian Priske heeft ervoor gekozen om Hugo Bueno een basisplaats te geven en verder beginnen dezelfde namen als tegen NEC afgelopen weekend. Voorafgaand aan de wedstrijd verschijnt de Deen voor de camera van Ziggo Sport.

"Ik denk niet dat dit 'een laatste kans' is", reageert de trainer op de mening van Marco van Basten. De oud-spits denkt dat Feyenoord moet winnen om überhaupt nog kans te maken in het toernooi. "We hebben acht wedstrijden in de Champions League en dit is pas de tweede. Het is belangrijk om een goed resultaat te behalen en dit is zeker één van de wedstrijden waar we dat willen. We hebben goede spelers beschikbaar en een sterke opstelling aan de aftrap. Girona heeft ook problemen in de eigen competitie."

De enige positie waar Priske een wijziging heeft toegepast is linksachter in de verdediging. "Bueno kwam binnen met snelheid, goede passes, sterk linkerbeen en hij is ook heel dynamisch in zijn spel." Verder krijgt Thomas Beelen 'gewoon' de voorkeur boven Gernot Trauner en de trainer legt die keuze uit. "Beelen brengt snelheid in de wedstrijd en met Dávid heeft hij een goede samenwerking. Ik geloof in hun samenwerking. Hetzelfde geldt voor Gernot en daarom is het ook niet makkelijk om beslissingen te maken."

"Dat Beelen een kleine fout maakt in de vorige wedstrijd, betekent niet dat alles direct slecht is. Hij heeft goede wedstrijden voor ons gespeeld en is zeker een van de spelers waar ik in geloof voor de toekomst." Ten slotte krijgt Priske de vraag waarom het zijn spelers vaak niet lukt om in de laatste fase van het spel het verschil te maken. "Dat ligt deels aan de individuele kwaliteit, maar ook aan de relatie tussen spelers. Het is belangrijk dat je elkaar foutloos begrijpt en weet waar spelers lopen, dat is wat er momenteel mist. De laatste pass ontbreekt het aan."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties