Priske over basisplaats Osman: "Je kan hem vergelijken met Minteh"

Priske over basisplaats Osman: "Je kan hem vergelijken met Minteh"

Na nederlaag van afgelopen donderdag tegen Bayer Leverkusen moest bij Feyenoord snel de knop worden omgezet om zondag met volle focus aan te treden tegen NAC Breda. Brian Priske vertelde voorafgaand aan de competitiewedstrijd dat de emoties weggehaald moesten worden en er vooral gekeken moest worden naar de dingen die voetbalinhoudelijk goed en minder goed gingen.

"Het is een uitdaging in voetbal om de emoties te controleren", vertelt de trainer in gesprek met ESPN. "Eerlijk gezegd is dat ook waarom we van voetbal houden. Zoveel mensen hebben er een mening en gevoel bij. Het is onze taak om de spelers en staf weg te houden bij die emoties. Daarom is voetbal niet alleen een tactisch spel, maar ook mentaal dat je geschikt ben om te focussen op de juiste dingen."

In Nederland heeft iedereen een mening over het spel van Feyenoord, maar die leest Priske niet. "Dat deed ik in België, Denemarken en Tsjechië ook niet. Ik heb de meningen niet nodig, alleen van de mensen waar ik mee samenwerk. Die mensen vertrouw ik en hoor ik graag de meningen van. De rest is alleen maar ruis. Als trainer heb je de rol om de juiste mensen te vertrouwen. Natuurlijk ben ik niet achterlijk en weet ik dat er negatieve geluiden zijn als je niet wint."

Opvallend is dat Priske ook bij Sparta Praag begon met een aantal mindere resultaten, maar het vervolgens heel goed aan de praat kreeg. "Er zijn zeker overeenkomsten. In Antwerpen was het ook hetzelfde. Er zijn veel nieuwe spelers gekomen en ook een nieuw gezicht als trainer. Ik probeer te kijken naar onze manier van spelen en probeer de spelers te pushen naar hun hoogste level. Er is één ding dat je niet hebt in voetbal en dat is geduld. In het bijzonder bij een topclub is dat geduld er niet en dat weet ik. Daarom ben ik niet geïnteresseerd in de meningen, want ik weet hoe het werkt."

Basisplaats Osman

Voor het eerst begint Ibrahim Osman in de basis bij Feyenoord. Priske vertelt wat wij kunnen verwachten. "Hij is een sterke individuele speler met aanvallende kwaliteiten. Hij is heel erg snel en kan op alle drie de posities in de aanval spelen. Hij is heel dynamisch en dat is ook één van de redenen dat hij vandaag speelt. We hopen allemaal dat we zijn maximum kunnen bereiken. Je kan hem zeker een beetje vergelijken met Minteh."

Afwezigheid Trauner

Tot slot gaat het ook nog over de afwezigheid van Gernot Trauner. De Oostenrijker zit niet in de wedstrijdselectie maar dat heeft niet te maken met een blessure. "Met Trauner gaat het goed. Het was een zware week en hij heeft meer gespeeld dan we hadden verwacht. Hij komt terug van een blessure, dus we moeten het rustig opbouwen. Vanochtend was hij al vroeg op het trainingsveld, dus het is niet eens een rustdag."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties