Priske over formatie: "Ik heb geluisterd naar verschillende mensen"

Priske over formatie: "Ik heb geluisterd naar verschillende mensen"

Brian Priske staat vanmiddag voor het eerst langs de lijn bij een uitwedstrijd in de Eredivisie. Nadat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, volgens hem onterecht, in een gelijkspel is geëindigd, heeft hij voor vandaag zijn formatie een klein beetje gewijzigd. Feyenoord start in een 4-3-3 opstelling in plaats van een 3-4-3 formatie en dat heeft vooral te maken met de beschikbare spelers.

"Ik denk dat het voor vandaag de juiste beslissing is om te maken", begint de Deen tegenover ESPN. "Zeker met het team waar we tegen spelen en de spelers die we beschikbaar hebben. Deze spelers kunnen het gaan doen. Je zal tijdens de wedstrijd een dynamische, en hopelijk dominante, wedstrijd zien. We hebben goede besprekingen gehad en goede trainingen ervaren afgelopen week."

"De filosofie is het meest belangrijke, maar ik heb geluisterd naar verschillende mensen. Daarom heb ik ook een grote staf. Als ik niet zou luisteren naar andere mensen, kon ik wel in mijn eentje op de bank gaan zitten." Priske wil niet spreken van een 'onrustige' week door de mogelijke transfers. "Als het neerkomt op mogelijke transfers van spelers, is het onderdeel van voetbal en hoort het bij deze periode. We focussen ons op degene die er gewoon zijn en we hadden een hele goede week met veel goede trainingen."

Stengs, Bueno en Beelen

Vervolgens gaat het gesprek voor de wedstrijd over drie spelers: Calvin Stengs, Hugo Bueno en Thomas Beelen. De aanvallende middenvelder is in ieder geval weer volledig gericht op Feyenoord. "Honderd procent zeker. Anders stond hij niet in de opstelling. Hij kwam heel goed over sinds hij terug is, als je het op die manier kan zeggen. Hij is een uitstekende professional en iedereen houdt van hem op het trainingsveld."

In de verdediging begint Bueno wel in de basis, terwijl Beelen op de bank zit. "Bueno heeft een hele goede indruk gemaakt. Hij kwam binnen met goede energie, de juiste snelheid en een uitstekend linkerbeen. Het was dus een logische beslissing. Beelen heeft sinds vorige week wat problemen. Hij heeft aan het einde van de week wel getraind en het begint er steeds beter uit te zien. Ik had alleen niet het gevoel dat hij vandaag kon starten, dus daarom mijn beslissing."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties