Priske over progressie van zijn team: "Je zag direct de impact"

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente is er een tussen twee ploegen die op de ranglijst aan elkaar gewaagd zijn. De club uit Enschede heeft op Europees niveau indruk gemaakt en dus zien de analisten de uitploeg als favoriet. Brian Priske heeft veel vertrouwen in zijn elftal en verscheen voor de wedstrijd voor de camera van ESPN.

"Het team is heel erg gefocust. Toen we terugkwamen uit Girona lag de focus direct op het herstel en de wedstrijd tegen Twente", stelt de trainer in zijn voorbeschouwing. "De trainingen waren niet heel intensief, omdat we rekening moeten houden met de belasting. We hebben vooral tactisch voorbereid op Twente. Mentaal verkeren de spelers in een goede staat en de overwinning van woensdag was een goede motivatie."

Priske ziet zeker in een aantal aspecten zijn ploeg goede vooruitgang boeken. "Ik heb vooruitgang gezien in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. Ik ben heel blij hoe de spelers nieuwe dingen in zich opnemen. Nieuwe vormen van opbouwen bijvoorbeeld. De eerste helft zagen we denk ik een goede structuur in ons aanvallende spel en daar hebben we slechts twee dagen op getraind. Je zag direct de impact. We kunnen kleine dingen aanpassen, maar het is onze taak om dat negentig minuten vol te brengen. We zijn nog te inconsistent en dat moet verbeterd worden."

"We zagen het ook hier in thuiswedstrijden. Het hoge drukzetten werkt heel goed, maar in de tweede helft viel de organisatie dan een beetje uiteen. Dat gaat om vertrouwen en de relatie tussen spelers. In de tweede helft begin je met wisselen en dan moeten die spelers in het ritme komen. Ik zie progressie, maar dat gaat niet altijd zo snel als je zou willen. We moeten hard werken en dingen oplossen vanuit het mentale vlak. Het laatste deel van de wedstrijd was niet goed tegen Girona, maar ze bleven doorgaan en bleven vechten. We scoorden de 2-3 en hielden die erg sterk vast."

Strafschoppen

De laatste vraag gaat over de penalty’s. Heeft Feyenoord een lijst opgesteld na de misser van Ayase Ueda? "Net als elk ander team hebben wij een lijst en er zijn gesprekken tussen de staf en spelers. Net als ik na de wedstrijd al heb gezegd, mensen kunnen er gerust op zijn dat er iemand van Feyenoord achter de bal gaat staan wanneer we een penalty krijgen. Of er een volgorde is? Dat is iets wat wij altijd intern zullen houden. Het is aan jullie om daarover te discussiëren, maar hoe wij dingen aanpakken en oplossen, is altijd iets wat wij intern zullen bespreken en oplossen.''

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen