Priske realistisch over gat met PSV: "We zijn niet blind"

Een wedstrijd die zou moeten helpen om de sfeer rondom Feyenoord naar de positieve kant te brengen, heeft juist voor het tegenovergestelde gezorgd. Enkele dagen voor de start van de Champions League hebben de Rotterdammers met 2-2 gelijkgespeeld tegen promovendus FC Groningen. Na afloop komen er vooral sombere gezichten voor de camera van ESPN, zo ook Brian Priske.

"Na afloop zeg je dat je teleurgesteld bent", deelt de trainer zijn gevoelens. "We gaan niet naar huis met drie punten terwijl we met 0-2 voorstonden met nog tien minuten op de klok. We moeten de wedstrijd dan afmaken en de drie punten pakken." Of Priske het zag aankomen? "Als het 0-2 staat niet echt, maar ik zag wel dat ze ons nog erg onder druk kregen. Het is een jong team en ze hebben veel energie, maar wij moeten de wedstrijd gewoon afmaken met zo'n voorsprong."

"Als het dan 1-2 wordt gaat het publiek erachter staan en kan alles gebeuren", vervolgt de Deen na afloop van zijn derde gelijkspel in de Eredivisie. "Uiteraard verwachten we dat iedereen het beter doet bij zo'n situatie als dit. Het spel schommelde op en neer. Ik denk dat je een goede structuur kon zien in fases van de wedstrijd. We creëerden een redelijk aantal kansen voor een uitwedstrijd waarin we meer dan twee doelpunten konden scoren. In de eerste helft konden we de wedstrijd al beslissen. Maar als je dat niet doet, dan geef je de tegenstanders altijd de ruimte om je zeer te doen."

Het afmaken van kansen was één van de problemen en niet het probleem. "Ik ben ook niet blind en zie dat we diverse kansen weggeven. Ik denk dat het vanuit ons spel met de bal kwam, we gaven de counter weg bij de 1-2 en dat mag zeker niet. We staan met twee centraal en zijn dan te snel met het balverlies. We wisten dat ze veel gebruik maken van de counter, dus dat moesten we zeker beter doen."

Ranglijst

Al na vier wedstrijden klinkt de vraag over het grote gat richting de koppositie. "Het is natuurlijk heel vroeg, maar we zijn niet blind en zien dat het gat heel groot is. De focus moet nu wel liggen bij Feyenoord zelf en niet bij PSV of de andere clubs boven ons. We moeten kijken naar ons eigen team en het spel. Daarin moeten we stappen maken en de fouten herstellen. Dat kunnen we alleen doen door meer van elkaar te vragen. Iedereen moet er hard voor werken."

Bayer Leverkusen

Tijd, dat is wat Feyenoord nodig heeft volgens Priske. Laat dat nu precies zijn wat de Rotterdammers absoluut niet hebben, want donderdag staat het eerste Champions League-duel op het programma. "Weer een mooie uitdaging voor ons. Het wordt een andere wedstrijd op bepaalde vlakken en nu moeten we snel de teleurstelling wegnemen, die ze waarschijnlijk de hele busrit zullen voelen. Vanaf morgen moeten we samen naar donderdag kijken en de focus leggen op wat we beter moeten doen."

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties