Priske: "We hebben er ook over getwijfeld om hem tegen Twente op te stellen"

Brian Priske heeft op de persconferentie van vrijdag meerdere keren gesproken over de 'consistentie' in zijn team. De trainer vindt het belangrijk dat de spelers goed aan elkaar gewend raken, maar desondanks heeft hij er toch voor gekozen om Gernot Trauner aan de aftrap te laten beginnen. Voorafgaand aan de wedstrijd legt Priske zijn keuze uit.

"Het zijn kleine dingen. Ze liggen dicht bij elkaar", vergelijkt Priske de twee centrale verdedigers in gesprek met ESPN. "Gernot had in de voorbereiding wat moeilijkheden, maar is sterk teruggekomen. Hij heeft ook twee sterke wedstrijden gespeeld bij Oostenrijk. We hebben er ook over getwijfeld om hem tegen Twente op te stellen, maar we gaven het vertrouwen aan Beelen. Dit was een goed moment om Gernot op te stellen en met alle wedstrijden die gaan komen, is het belangrijk om te rouleren."

De trainer van Feyenoord wil niet spreken over een 'hinderlijke' onderbreking door de interlandwedstrijden. "We weten dat de interlandperiodes er zijn, dus we denken niet echt na over het feit dat je in een flow zat of iets dergelijks. We zijn blij met de twee overwinningen voorafgaand aan de onderbreking. Nu hebben een aantal spelers goede wedstrijden gespeeld bij de nationale ploeg. Ze zijn nu terug bij ons en wij moeten optimaal presteren in de komende zeven wedstrijden."

Doordat er veel spelers afwezig zijn was het wel lastig om nieuwe stappen te zetten in de afgelopen twee weken. "Veertien spelers waren weg van het trainingsveld en sommige die er nog waren moesten we in bescherming nemen wegens het drukke programma. Deze week ging het wel goed. Donderdag hadden we elf spelers terug en vrijdag arriveerden de laatste spelers. We zijn heel trots dat onze jongens worden opgeroepen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen