PSV ontvangt boete na duel om de Johan Cruijff Schaal in De Kuip

PSV ontvangt boete na duel om de Johan Cruijff Schaal in De Kuip

Supporters van PSV hebben zich niet weten te gedragen tijdens de wedstrijd begin augustus in De Kuip. De Eindhovenaren speelden tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal en in het uitvak ging het mis. Supporters vernielden het veiligheidsnet rond het bezoekersvak, waarna er materialen in het thuisvak terechtkwamen.

De KNVB legt hierdoor een boete op van 10.000 euro. ''Dit vanwege wanordelijkheden door de aanhang van PSV'', schrijft de voetbalbond op de officiële website. PSV heeft de sanctie, die door de onafhankelijke aanklager betaald voetbal is opgelegd, inmiddels geaccepteerd.

Aangifte
Feyenoord en Stadion Feijenoord hebben direct na het duel om de Johan Cruijff Schaal aangifte gedaan. Het vernielen en het gooien met voorwerpen schokte Stadiondirecteur Lilian de Leeuw. ''We werken al vele jaren met dit systeem, bijvoorbeeld bij Europese wedstrijden. Maar moedwillig kan alles kapot. Dit is in mijn ogen nog vele malen erger dan eerdere ellende met gesloopte toiletten, omdat het de veiligheid van anderen aangaat.''

Hoe groot de financiële schade is, werd direct door een expert onderzocht. De uitkomsten hiervan zijn niet bekend. Er werd bewust gekozen voor een onafhankelijke partij. ''Omdat we daar geen discussie over willen'', aldus De Leeuw. Uiteindelijk is PSV aansprakelijk gesteld. ''Maar behalve met het opnemen van de schade en het herstel ervan, zijn we hier net zozeer bezig met de vragen wie er voor gestraft wordt en hoe je het in de toekomst veilig houdt.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties