Puntenverlies voor Feyenoord na frustrerende middag in Enschede

Feyenoord heeft een frustrerende middag achter de rug in Enschede. De Rotterdammers kwamen amper aan voetballen toe mede omdat ze zelf slordig waren in de passing. Scheidsrechter Dennis Higler haalde constant het tempo uit de wedstrijd en ook de wissels van trainer Arne Slot maakten niet het gewenste verschil. Feyenoord liep uiteindelijk tegen een nederlaag aan tegen FC Twente.

Alle ingrediënten voor een lastige uitwedstrijd voor Feyenoord waren van tevoren aanwezig. Midweekse wedstrijd achter de rug, vroege verre uitwedstrijd, en een tegenstander die erg gemotiveerd was om zich te meten met een ploeg die de afgelopen dagen het ene na het andere compliment ontving. Dat het een lastige middag ging worden, werd na tien minuten opnieuw duidelijk voor de Rotterdammers. Aanvaller Manfred Ugalde ging naar binnen en was enigszins gelukkig via de knie van Quilindschy Hartman trefzeker.

Feyenoord had na de vroege achterstand niet het vermogen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mede doordat FC Twente de ploeg van trainer Arne Slot goed had geanalyseerd en uitstekend voor de dag kwam in de Grolsch Veste. Dat de grootste kans voor Feyenoord vlak voor rust kwam, was dan ook veelzeggend. Geertruida kreeg de bal voor zijn voeten en schoot keihard op de paal. De aanval werd uiteindelijk afgebroken vanwege buitenspel, hoewel dat niet direct zichtbaar was. Voor Slot was het zaak om tijdens de rust de boel wakker te schudden.

Dat deed Slot niet alleen met tactische besprekingen, maar ook door twee keer te wisselen. Nieuwkoop en Paixão bleven terecht achter in de kleedkamer. De buitenspeler en de verdediger waren de zwakste schakels tijdens de eerste helft, al behaalde het complete elftal niet het normale niveau. Ook scheidsrechter Dennis Higler floot tot frustratie van de spelers van Feyenoord te snel en te vaak, waardoor er amper tempo in de wedstrijd kwam. Met de inbreng van Ivanušec en Jahanbakhsh moet Feyenoord de drie punten zien te pakken in de tweede helft.

yv20231029yv20231029a1a09415

Na drie minuten ontstond er meteen groot gevaar. Stengs werd gevonden in de zestien, maar Unnerstall voorkwam een treffer met een uitstekende reflex. Na een uur spelen greep Slot opnieuw in door Stengs naar de kant te halen en Lingr in te brengen. Twintig minuten voor het einde werd Ueda in plaats van Zerrouki ingebracht en werd er alles aan gedaan om nog een resultaat te behalen. Een counter zorgde uiteindelijk voor de 2-0 van FC Twente, waardoor het een bijna onmogelijke zaak ging worden voor Feyenoord. Al zorgde een aansluitingstreffer van Lutsharel Geertruida vijf minuten voor tijd nog voor hoop. Het leverde echter geen resultaat meer op.