Sauer met NAC terug in De Kuip: "Wij gaan ze niet helpen zondag"

Leo Sauer neemt het zondagmiddag met NAC op tegen Feyenoord en dat is voor de huurling een bijzondere wedstrijd. De 18-jarige aanvaller moest de start van het seizoen toekijken wegens een lichte blessure, maar begon de laatste twee wedstrijden in de basis en hoopt zich zo verder te ontwikkelen dit seizoen.

"Het liefst zie ik Feyenoord elke wedstrijd en de Champions League winnen, maar moeilijke tijden horen erbij. Ze hebben een nieuwe trainer en nieuwe spelers", vertelt Sauer in gesprek met Voetbal International. De Slowaak wist nog niet door te breken in Rotterdam, maar maakt nu bij NAC een frisse indruk. Ondertussen studeert hij Sportmanagement en heeft hij nog altijd één droom: spelen voor het eerste elftal in De Kuip.

"Wij gaan ze niet helpen zondag, maar ze hebben natuurlijk genoeg kwaliteit", vervolgt de talentvolle aanvaller. "Ik hoop dat het snel beter met ze gaat. Ik heb nog steeds contact met een paar gasten met wie ik close ben en ik ben blij dat ik ze zondag weer zie. Terugkomen in De Kuip met die fans is geweldig en het is heel speciaal om tegen vrienden en spelers met wie je een jaar of twee hebt gespeeld, te voetballen."

Hoofdtrainer bij NAC, Carlf Hoefkens, is geschorst voor de wedstrijd tegen Feyenoord en dus staat het elftal onder leiding van Tomasz Kaczmarek. De assistent trainer keek ook naar het Champions League-duel van de Rotterdammers. "De uitslag was hoog, maar was geen afspiegeling van de verhoudingen. Leverkusen was zeer efficiënt en Feyenoord kreeg een paar pittige beslissingen tegen. Feyenoord is misschien niet in zijn beste vorm, maar het is nog steeds een heel, heel goed team."

Hoefkens zelf zal vanaf de tribune toekijken hoe zijn team het gaat doen. De trainer ziet in ieder geval kansen."We hoeven er niet over te liegen dat ze bij Feyenoord onder druk staan. Dat voel je in alles, ook in alles wat je leest, en zelfs tijdens de wedstrijd tegen Leverkusen. Daarom heb ik tegen die jongens gezegd dat de zwaarste wedstrijd van Feyenoord die tegen ons zal zijn, op een bepaalde manier, omdat ze die moeten winnen."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen