Slavia Praag wint ruim met B-ploeg en grijpt koppositie

Slavia Praag zal donderdag met veel vertrouwen de return tegen Feyenoord ingaan. In aanloop naar dat duel boekte het in de eigen competitie een 4-0 zege op laagvlieger FK Pardubice. Daarmee heroverde de ploeg de koppositie in de Tsjechische competitie.

Feyenoord kan zich opmaken voor een uitgeruste tegenstander, want Slavia begon de wedstrijd van zondagavond in een B-formatie. Slechts twee spelers die in De Kuip aan de aftrap stonden, begonnen ook vandaag in de basis. In die aangepaste opstelling duurde het even voor de ban gebroken werd. Kort voor rust was het Lukas Provod die vanaf de penaltystip de score opende.

Zo'n tien minuten na rust was het diezelfde Provod die ook voor de 2-0 tekende, waarna Ivan Schranz - basisspeler tegen Feyenoord - de derde voor zijn rekening nam. In de slotfase werd het ook nog 4-0 door invaller Ibrahim Traoré, de man van de pijnlijke gelijkmaker van afgelopen donderdag. Door de zege klom Slavia over het gelijkspelende Viktoria Plzen heen en is het met één punt verschil weer koploper van Tsjechië.

De return in Praag tussen Slavia en Feyenoord begint donderdagavond om 21:00 uur.