Slot: "Dat zullen we zondag ook weer op onze eigen manier gaan trachten"

Slot: "Dat zullen we zondag ook weer op onze eigen manier gaan trachten"

Aanstaande zondag staat de eerste Klassieker van het seizoen gepland. Feyenoord neemt het om 14:30 uur op tegen Ajax in de Johan Cruyff Arena. De sfeer rondom de Rotterdammers is door de resultaten een heel stuk beter dan in de hoofdstad, maar toch benadrukt de trainer van Feyenoord totaal niet bezig te zijn met wie de beste papieren heeft. Arne Slot blikt op de persconferentie vooruit op het duel tegen de Amsterdammers.

"Ik ben helemaal nooit bezig met de favorietenrol", reageert Slot op alle berichten in de media dat Feyenoord de overtuigende favoriet is tegen Ajax. "Ik weet als geen ander dat wedstrijden nooit worden gewonnen door een favorietenrol. Als je kijkt naar Ajax zie je ook dat een verdediger die onder de bal doorgaat en een schitterend ingestuurde standaardsituatie je ook heel veel kan opleveren. Wedstrijden worden totaal niet beslist vanuit favorietenrollen."

"Ik denk dat Ajax-uit één van de moeilijkste uitwedstrijden is, ongeacht in welke vorm Ajax is", vervolgt Slot over de wedstrijd van aanstaande zondag. Ondanks de knappe 2-3 overwinning van vorig seizoen wil de trainer van Feyenoord benadrukken dat het ook niet gebruikelijk is om in de Arena te winnen. "Ik denk ook niet dat ik je wat nieuws vertel dat we er in achttien jaar één keer gewonnen hebben. Wij gaan met veel vertrouwen daar naartoe omdat we al vier wedstrijden op rij gewonnen hebben."

"Wat moeten we niet doen? Verliezen", lacht Slot als hij de vraag krijgt wat zijn elftal niet moet doen tegen dit huidige Ajax. "Fouten maken, dat is over het algemeen niet handig. Wat je niet moet doen is de vele kwaliteiten die Ajax voorin heeft, en daar te veel ruimte aangeven. Niet als zij de bal hebben en niet in de omschakeling. Want je kan de wedstrijd van gisteren op twee manieren bekijken. Ik denk dat de meeste mensen vinden dat het nog beter kan, maar dan zegt het misschien ook veel dat je zoveel kansen kan creëren, als je daar niet eens tevreden over bent." De trainer van Feyenoord benadrukt dat hij onder de indruk was van het aantal kansen dat de Amsterdammers nog hebben gecreëerd tegen Olympique Marseille.

Terwijl Maurice Steijn vertelde ook genoegen te kunnen nemen met een gelijkspel, vertelt Slot daar niet mee te kunnen leven. "Wij spelen altijd om te winnen en proberen altijd zelf de overwinning op te halen, niet te kijken en te wachten of we ergens nog een keer kunnen prikken. Dat zullen we zondag ook weer op onze eigen manier gaan trachten. We hebben wel met een tegenstander te maken die er ook wat tegenover wil zetten en, zoals ik wel vaker gezegd heb, over meer dan voldoende kwaliteiten beschikt."

Buitenlandse spelers
Ook krijgt Slot de vraag of hij tegenover zijn buitenlandse spelers in de selectie het belang van De Klassieker nog moet uitleggen. De trainer van Feyenoord vertelt dat, na de alle buitenlandse spelers in de zomer van 2022, er ook bewust voor is gekozen om afgelopen transferwindow meer spelers uit Nederland te halen. "Volgens mij hebben wij van de zomer met name jongens gehaald die ik niet hoef te vertellen wat De Klassieker in Nederland betekent. Minteh en vast nog wel twee of drie zullen dat misschien niet weten, maar die hebben morgen alleen maar de training nodig om erachter te komen wat het zowel in Amsterdam als Rotterdam losmaakt."

Voorafgaand aan het gewonnen duel in de Johan Cruyff Arena van vorig seizoen, trainde het elftal van Slot maar een klein deel openbaar voor publiek. "Vorig jaar was er wel een klein beetje discussie, want toen hadden wij de donderdag gespeeld en wilde wij de zaterdag gebruiken voor nog wat dingen in drukzetten, maar op een openbare training is dat niet zo handig." De Rotterdammers trainen zaterdagmiddag om 15:30 openbaar op Varkenoord.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties