Slot gaat in op tweeluik met AS Roma: "Voor mij was dat niet zo verrassend"

Arne Slot moet dit seizoen nog minstens twee keer de tactische strijd aangaan met een trainer die geen mooi voetbal speelt en vaak het bloed onder je nagels vandaan haalt, maar uiteindelijk meestal wel weet te winnen. Na Maurizio Sarri en Diego Simeone komt de trainer van Feyenoord in de tussenronde van de Europa League namelijk een oude bekende tegen; José Mourinho.

"Voor mij was dat niet zo verrassend", reageert Slot op de loting. "Want als je drie jaar achter elkaar de groepsfase weet te overleven, dan is de kans heel groot dat je tegen trainers moet die altijd heel succesvol zijn in Europa. En dan treffen wij met Mourinho misschien wel de meest succesvolle trainer van de afgelopen jaren. Het is niet zo gek dat je dan AS Roma tegenkomt, als je zelf ook na de winter actief bent in Europa."

Wat hem het meest is bijgebleven van de vorige wedstrijden? "Dat het elke keer heel dicht bij elkaar lag en het mooie wedstrijden zijn geweest, maar niet met het resultaat wat ik graag had gewild. Het wordt dus twee keer denk ik een vol stadion, maar in de tussentijd spelen we nog heel veel andere wedstrijden." Of Slot zelf ook iets geleerd heeft van de ontmoetingen? "Ik denk elke wedstrijd je wel iets leert, althans, je probeert altijd wel dingen eruit te halen bij wedstrijden of fases van een seizoen. Zij spelen een systeem wat we in Nederland wel eens zien, maar niet overdreven veel gespeeld wordt. Daar zit het dan met name in. De andere dingen die ik meeneem of waar ik van kan leren, hou ik maar even voor mezelf."

"Ik vind het alleen maar mooi dat we weer tegen hem spelen", vervolgt Slot zijn politiek correcte antwoord. "Dat betekent namelijk dat we zelf nog in Europa zitten en over het algemeen kom je Mourinho pas tegen in de eindfase van een toernooi, omdat hij er dan altijd nog bij is. Het is wat dat betreft alleen maar mooi dat we nu voor de derde keer na de winterstop tegen AS Roma mogen spelen."

Ook de overdreven emoties van Mourinho voelt Slot niet veel voor. "Ik denk dat het logisch is als je een finale en kwartfinale speelt, dat er veel op het spel staat en beide teams graag willen winnen. Dan hoort daar volgens mij ook wel bij dat het op het scherpst van de snede gaat. Dat is denk ik in alle drie de wedstrijden gebeurd. Dan hoort die emotie erbij en was het volgens mij niet heel veel anders dan toen wij de halve finale tegen Marseille speelden, waar we een steen tegen onze voorruit hebben gehad."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen