Slot geeft update over blessures Trauner en Ivanušec

Na een lange interlandperiode is het zaterdagavond eindelijk weer zover. Feyenoord neemt het in de eigen Kuip om 21:00 uur op tegen Vitesse. Voorafgaand aan het duel heeft Arne Slot een update gegeven over de huidige status van zijn selectie.

Gernot Trauner en Luka Ivanušec zullen er tegen Vitesse niet bij zijn. De Oostenrijker is nog niet hersteld van zijn piekbelasting na de wedstrijden tegen Ajax en Atlético Madrid, terwijl de Kroaat nog altijd niet is hersteld van de blessure aan zijn enkel.

Eerder deze week werd al bekend dat Ivanušec nog niet meetrainde tijdens de groepstraining. Het herstel van de Kroaat duurt langer dan de trainer van Feyenoord had gehoopt en zijn international speelde tot nu toe slechts drie wedstrijden in het rood en wit van Feyenoord. In die wedstrijden tegen FC Utrecht, sc Heerenveen en Celtic FC was de vleugelspeler goed voor één doelpunt en één assist. De wedstrijden tegen Ajax, Go Ahead Eagles, Atlético Madrid en PEC Zwolle heeft hij moeten missen door zijn enkelblessure.

Trauner is niet fit genoeg door problemen met zijn knie, die zijn ontstaan door een piekbelasting na de wedstrijd in Madrid. De aanvoerder van Feyenoord miste hierdoor ook al de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Slot legt uit: "Eigenlijk is voorafgaand aan het seizoen al tegen ons gezegd dat het bijna een wonder zou zijn als Trauner een heel jaar lang drie wedstrijden per week zou kunnen spelen.''

''Op het moment dat hij ook nog elke keer opgeroepen gaat worden voor het nationale elftal, zal dat nog moeilijker zijn. Dat is ook waarom we Thomas Beelen hebben aangetrokken en waarom ik graag wilde dat Geertruida bleef. De club uiteindelijk ook, hoewel ze de miljoenen heel interessant vonden. Van Trauner wisten we dit al van tevoren, dus dat is niet nieuw voor ons." Verder laat Slot weten dat Santiago Gimenez en Justin Bijlow tegen Vitesse in de basis gaan starten. Ayase Ueda is ook fit terug in Rotterdam.

Lees meer over
Gernot Trauner Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties