Slot over aanval met Dilrosun en Paixão: "Speeltijd een beetje managen"

Slot over aanval met Dilrosun en Paixão: "Speeltijd een beetje managen"

Feyenoord speelt woensdagavond de laatste wedstrijd van 2023 in de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Voorafgaand aan het duel licht Arne Slot zijn keuzes in zijn opstelling toe. Zo heeft de trainer van de Rotterdammers slechts één wijziging toegepast. Igor Paixão start namelijk in plaats van Luka Ivanušec.

"Elke keer als je wint, dan ben je opgelucht", reageert Slot nog op de overwinning tegen Heracles Almelo. "Al helemaal als je van de laatste vier wedstrijden er drie niet gewonnen hebt. Maar ik was vooral opgelucht dat we de kansen die we in het begin kregen, gelijk om wisten te zetten in goals. Want dat maakte het een veel makkelijkere wedstrijd om te spelen. En zorgde er ook voor dat de perceptie van de mensen, en jongens in het veld, veel positiever is."

De Kroatische vleugelspeler lijkt steeds meer op het niveau te komen van voor zijn blessure, zo ziet ook Slot. "Ik denk dat Luka de eerste twee wedstrijden tegen Utrecht en Heerenveen heel goed gespeeld heeft, waar we beide wedstrijden met ruime cijfers hebben gewonnen. Dan zie je ook dat er gedurende de wedstrijd er tijd en ruimte ontstond. Dus is het een voorbeeld van een speler die nog verder moet groeien, maar zeker wel kwaliteiten heeft."

Waarom Ivanušec dan vervolgens alsnog niet speelt? "Ik denk dat je vanaf Celtic hebt gezien dat ik met mijn staf heb geprobeerd om de speeltijd een beetje te managen. Dus toen speelde Luka en Igor allebei, maar beiden redelijk op tijd gewisseld. Afgelopen wedstrijd negentig minuten voor Luka, dus vandaag gaat Igor starten. We trachten op deze manier nog spelers fit en fris te hebben voor deze laatste wedstrijd."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties