Smal over zijn assist: "Ook daar is de opluchting groot"

Na zijn matige optreden tegen FC Groningen moest Gijs Smal afgelopen donderdag weer op de bank beginnen. Tegen NAC Breda koos Brian Priske opnieuw voor een andere formatie, waarin de van FC Twente overgekomen verdediger ook een plaats verdiende. Smal speelde een wisselvallige wedstrijd en liet meerdere keren zien dat hij zichzelf goed vrij kon spelen.

"Ik denk dat we deze overwinning zeker wel nodig hadden na afgelopen week", vertelt de linksback tegenover ESPN. "Ik denk dat we een moeilijke week hebben gehad en dan is het wel lekker dat je voor de eerste keer de nul houdt. Je hebt veel nieuwe spelers en het moet allemaal nog een beetje in elkaar vallen. Je hebt vertrouwen nodig als ploeg, dus daarom zitten er ook moeilijke fases in de wedstrijd tussen. Ik denk dat we vooral in de eerste helft gedomineerd hebben."

In de tweede helft zag Smal ook dat er meer spanning in de ploeg kwam. "Vanaf het moment dat de 2-0 valt, speelden we hem prima uit." De verdediger gaf bij het doelpunt van Ueda een mooie assist. "Ook daar is de opluchting groot, maar hij knikt hem erg goed binnen. Tuurlijk oefenen we op de voorzet. Ayase kan het goed."

Moeizaam begin

Bij Smal kwam veel opluchting vrij bij zijn assist. "Je komt bij een nieuwe club en hebt bepaalde verwachtingen bij jezelf. Ik begon wat moeizaam en als je dan zo'n voorzet geeft, dan komt er wat in je los. Ik kom terug van een wat langere blessure dan verwacht. Ik moest wennen aan een bepaald plan en de nieuwe jongens om mij heen. Op de training voel ik natuurlijk dat het stapsgewijs beter gaat en dat kwam er vandaag ook beter uit. Er is nog genoeg verbetering mogelijk, maar vandaag ben ik blij."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen