'Stadion Feijenoord heeft lening bij Goldman Sachs volledig afgelost'

'Stadion Feijenoord heeft lening bij Goldman Sachs volledig afgelost'

Stadion Feijenoord heeft de volledige lening die liep bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs afgelost. Zo meldt 1908.nl. Dit is een belangrijke financiële mijlpaal voor de Rotterdammers, omdat er nu geen rente- en aflossingsverplichtingen meer zijn richting de bank. Dit zorgt voor veel financiële ademruimte.

Dat het stadion de lening heeft kunnen aflossen heeft te maken met de geluidsdeal die is gesloten met de Gemeente Rotterdam, waarmee een fors bedrag in de kas kwam. Ook voor Feyenoord zelf kan het goed nieuws zijn, omdat in de huidige tijd veel clubs kampen met schulden en financiële uitdagingen. Zonder de verplichting van afbetalingen aan Goldman Sachs kan de focus volledig worden gericht op de sportieve ambities.

In totaal kreeg Stadion Feijenoord een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro vanuit de gemeente, al was er ook veel kritiek op het plan. Stadiondirecteur Lilian de Leeuw vertelde onlangshet volgende: "Het gaat om een eenmalige compensatie voor de inkomsten die De Kuip misloopt door de uitval van grote concerten. Met de nieuwe afspraken en de eenmalige compensatie zorgen we nu voor een toekomstbestendige, gezonde bedrijfsvoering en blijven we voor Feyenoord, ook financieel, een solide thuisbasis."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties