Talent maakt indruk: ''Mike Kleijn jongens, Mike Kleijn''

Talent maakt indruk: ''Mike Kleijn jongens, Mike Kleijn''

Mike Kleijn is weliswaar pas zestien jaar oud, maar draagt wel al de aanvoerdersband bij Feyenoord onder-18, iets dat hij ook al bij de onder-17 mocht doen. Daarnaast speelde Kleijn vijf interlands voor Oranje onder-15 en zeven interlands voor Oranje onder-17. Analist en assistent bondscoach van Oranje onder-17 Hedwiges Maduro is zeer te spreken over de jongeling die in 2011 als zesjarige bij Feyenoord kwam en nog tot medio 2023 vastligt.

"Feyenoord heeft een aantal goede talenten dat eraan komt. Mike Kleijn jongens, Mike Kleijn", aldus Maduro in het programma Voetbalpraat. "Hij is heel behendig en heeft al meegetraind met het eerste. Geloof me maar, hij komt eraan. Misschien volgend jaar al, let maar op." De linksbenige centrale middenvelder maakte op 8 januari, in een vriendschappelijk duel tegen PEC Zwolle, zijn officieuze debuut voor Feyenoord. Kleijn speelde een half uur in de met 3-1 gewonnen wedstrijd.

Voormalig hoofd-jeugdopleidingen van Feyenoord, Stanley Brard, was in 2020, bij de ondertekening van Kleijns eerste profcontract, al vol lof over de middenvelder. "Hij is natuurlijk nog jong, maar dat is op het veld nauwelijks te zien. Hij is echt een moderne spelverdeler: balvast, behendig en vindingrijk. Daarnaast leest Mike het spelletje heel goed. Een jongen tjokvol talent, iets dat we de komende jaren nog verder gaan ontwikkelen."

Kleijn koos er bewust voor om bij Feyenoord te blijven en de interesse van topclubs uit het buitenland naast zich neer te leggen. ''Het was niet moeilijk om die buitenlandse interesse links te laten liggen'', vertelde de middenvelder eerder. ''Eerst doorbreken in Nederland en het goed doen in het eerste elftal en dan pas verder kijken. Zo zie ik het.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties