Te Kloese over allianties: "Makkelijk een talent stallen"

Met Dennis te Kloese als Algemeen Directeur van Feyenoord zijn er in de afgelopen periode veel stappen gezet. Naast de sportieve prestaties van de Rotterdammers, zijn er ook diverse samenwerkingen aan gegaan met clubs uit het buitenland.

"Met Orange County, dat speelt op het tweede niveau in Amerika, zijn we onlangs een samenwerkingsverband aangegaan", antwoord Te Kloese tegenover Voetbal International op de vraag met welke clubs Feyenoord een alliantie heeft. "Voor ons is dat handiger dan een alliantie aangaan met een club uit de MLS, omdat je dan bent gebonden aan allerlei voorwaarden die centraal worden geregeld. Wij kunnen er, als we zouden willen, makkelijk een talent stallen, bijvoorbeeld uit Uruguay.''

Nieuwe samenwerkingen
De talenten uit Uruguay kunnen mogelijk op korte termijn makkelijker worden aangetrokken. "Op dit moment zijn we ook bezig daar een samenwerkingsverband te sluiten met een club op het hoogste niveau. Uruguay is ongelooflijk, zo’n klein land, zoveel jonge, goede spelers. Ze zijn wereldkampioen geworden Onder-20. In Brazilië hebben we een samenwerking met Laranja Mecânica. We hadden er al langer een belang in. Deze club heeft een licentie en speelt op het derde profniveau. Zij kunnen dus handelen als een profclub. In Japan hebben we dan weer een overeenkomst met Urawa, een grote en gerenommeerde club. Bryan Linssen speelt daar nu. Verder praten we met een club uit Mexico."

Newcastle United & Benfica
Eerdere geluiden over een officiële samenwerking met Newcastle United ontkent Te Kloese. "Het is een relatie die we hebben opgebouwd. Doen we met meer clubs. Met Benfica zijn de verhoudingen ook goed. Dat kan gaan van het scouten van spelers tot het verkrijgen van informatie."

FC Dordrecht
Inmiddels is het wel duidelijk dat de samenwerking tussen Feyenoord en de club uit de Keuken Kampioen Divisie een serieuze vorm heeft aangenomen, maar de Rotterdammers hebben nog steeds als doel om een belofteploeg in de KKD te krijgen. "Het is nog steeds onze ambitie Jong Feyenoord in de voetbalpiramide te krijgen, om uiteindelijk in de Keuken Kampioen Divisie te kunnen spelen. Hoelang dat gaat duren, niemand die het weet. De KNVB heeft een commissie ingesteld om de promotie/degradatieregeling van en naar de KKD te onderzoeken. In de tussentijd hebben we de overeenkomst getekend met FC Dordrecht. Die hadden we in feite al, maar we hebben ’m tegen het licht gehouden en verbeterd."

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen