''Timber heeft de potentie om de top te bereiken''

Scouts van diverse topclubs zaten de laatste weken op de tribune voor Quinten Timber. De middenvelder van Feyenoord werd in verband gebracht met enkele clubs uit Engeland en ook uit andere Europese landen. Daarnaast maakte 90min bekend dat Timber de rest van het seizoen gevolgd gaat worden door diverse scouts. Journalist Fabrizio Romano meldt dat nog geen enkele club concreet in de markt is.

''Wat betreft Quinten Timber: hoewel hij gelinkt is aan Arsenal en andere clubs, heb ik geen update over Timber in relatie tot Arsenal of elke andere club'', schrijft Romano in zijn nieuwsbrief. De 22-jarige middenvelder breekt dit seizoen pas echt door bij Feyenoord. ''Hij is een groot talent, maar hij moet zich nog ontwikkelen.''

Romano vindt het logisch dat topscouts de weg naar Rotterdam hebben gevonden, waar eerder zijn broer nadrukkelijk werd gevolgd. ''Jurriën bevindt zich op een ander niveau en speelt in de top van het voetbal, maar Quinten heeft ook veel talent en heeft de potentie om ook de top te bereiken.'' Timber heeft bij Feyenoord een contract tot medio 2026.

Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur werden genoemd als clubs die Timber in het vizier hebben. Ook clubs buiten Engeland worden genoemd, zoals Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Monaco en Napoli. Voorlopig blijft het echter nog bij het sturen van scouts en zijn er nog geen concrete gesprekken gevoerd met Feyenoord.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen