Trauner: "We waren niet slim genoeg om de wedstrijd te winnen"

Hoewel Gernot Trauner voor een langere tijd afwezig is geweest door een blessure, ziet Brian Priske hem nog altijd als een belangrijke speler voor de groep. De verdediger is samen met Dávid Hancko één van de reserveaanvoerders achter Quinten Timber en maakte vandaag weer zijn rentree op het veld.

"Als je hier in Groningen speelt, dan weet je wat je kan verwachten. Vanaf de eerste minuut stond de wedstrijd in vuur", begint Trauner op de persconferentie. "We zagen een tegenstander die alles liet zien wat nodig ons om een wedstrijd als deze te winnen. Ze waren heel agressief en kregen ons onder druk vanaf de eerste seconde. Halverwege de eerste helft kregen we meer controle en kwamen we op voorsprong. Na de 0-2 waren we niet slim genoeg om de wedstrijd te winnen."

De Oostenrijker zag zijn team de wedstrijd volledig uit handen geven. "We kregen te veel counters tegen en gaven ze veel kansen om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk kregen we daadwerkelijk twee doelpunten tegen. Soms maakten we de verkeerde beslissing om de bal te houden in de aanval en de restverdediging was ook zeker niet altijd in orde. We kregen zoveel counters tegen na onze aanvallen. Groningen had vier of vijf grote kansen in de tweede helft en dat is echt te veel."

Feyenoord moet nog stappen maken en daar is iedereen zich bewust van, zo kunnen we ook concluderen uit de woorden van Trauner. "Veel spelers zijn hier pas twee of drie dagen en we hadden dus een beperkt aantal spelers om mee te trainen de afgelopen periode. Ik denk dat we stappen maken, al ziet het er misschien niet altijd zo uit. Ik denk dat het vandaag niet om tactiek ging, maar om passie om de wedstrijd te winnen. We kregen de kans om de wedstrijd af te maken, maar we waren niet daadkrachtig genoeg."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties