Uitblinker Milambo: "Daar ben ik heel blij mee"

Voor het eerst sinds tweeëntwintig jaar heeft Feyenoord een uitwedstrijd in de Champions League gewonnen, maar er waren nog meer speciale momenten. Zo scoorde Antoni Milambo voor het eerst in zijn carrière een doelpunt in Europees verband.

"Ik sta hier vol met blijdschap", glimlacht Milambo voor de camera van Ziggo Sport. "Ik denk dat we dit hard nodig hadden en het is ons vandaag gelukt om te winnen. We moesten hard werken en met het team waren we gewoon goed bezig. We voerden onze taken goed uit. Je moet gewoon gefocust blijven en dan komt het wel goed. Je moet hard werken voor je teamgenoten."

Voor een jonge jongen als Milambo is het natuurlijk niet altijd even makkelijk om optimaal gefocust te blijven. "Natuurlijk is dat lastig met de fans erbij, die je uitfluiten of bepaalde dingen doen. Ik denk dat het ons aardig is gelukt." Milambo heeft ook zijn eerste Europese goal gemaakt. "Daar ben ik heel blij mee. Ik keek eerst naar de keeper en wilde hem in de verre hoek schieten, maar ik zag aan zijn lichaamshouding dat hij naar de verre hoek ging."

De winst komt voor Feyenoord op een heel goed moment, maar Milambo wil ook niet overdrijven. "Ik denk niet dat wij zoveel druk ervaren als dat er naar buiten wordt gegooid in de media. Dat maken jullie ervan. Wij proberen gewoon elke wedstrijd te winnen." De 19-jarige middenvelder was nog niet geboren toen Feyenoord voor het laatst een uitwedstrijd won in de Champions League. "Het is heel bijzonder."

Lees meer over
Antoni Milambo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties