Van Bronckhorst: "Ik vind dat zijn ontwikkeling echt geweldig gaat"

Van Bronckhorst: "Ik vind dat zijn ontwikkeling echt geweldig gaat"

Hoewel het Champions League-avontuur van Feyenoord een beetje als een nachtkaars is uitgegaan, zijn er ook een aantal spelers die positief zijn opgevallen. Zo werden in de studio van RTL 7 Quilindschy Hartman en Quinten Timber in het bijzonder uitgelicht. Beide spelers zijn belangrijke steunpilaren en kunnen in de zomer mogelijk vertrekken naar een Europese topclub.

"Zeker als je kijkt naar de types die daar bij Madrid gespeeld hebben in het verleden", antwoordt Theo Janssen op de vraag of Hartman zou passen bij zijn droomclub Real Madrid. "Hij zou daar wel passen: aanvallende back, goed in de duels en wil heel graag naar voren. Ik vind dit wel een speler die extra kwaliteiten heeft. Dan is het natuurlijk altijd maar de vraag of zo’n club bij jou uitkomt. Ze kunnen iedereen kiezen, maar ik denk dat hij er zeker zou passen."

"Eigenlijk een beetje hetzelfde zoals hij nu speelt", vergelijkt Giovanni van Bronckhorst zijn eigen speelstijl met die van Hartman. "Heel aanvallend. Ik vind hem verdedigend ook sterk, want soms zie je spelers die aanvallend sterk zijn en verdedigend wat minder, maar hij is redelijk fel en zit kort op zijn man. Aanvallend maakt hij ook het verschil."

"Ik weet nog goed dat Frank Rijkaard tegen mij zei: 'als jij verdedigt, dan gaat er iets niet goed. Jij moet in je kracht komen, op doel schieten, voorzetten geven, want dan kom jij in je kracht en dat heeft het team nodig.' Je ziet het eigenlijk nu dat backs veel meer bijdragen aan het spel. Omdat teams vaak alles dichthouden ligt de ruimte aan de buitenkant. Je hebt echt spelers nodig die aan de bal het verschil kunnen maken en ik denk dat hij daar één van is.''

Quinten Timber
Van Bronckhorst vervolgt zijn verhaal over de middenvelder van Feyenoord. Timber wordt vooral gevolgd vanuit de Premier League. "Hij heeft vorig jaar een goed seizoen gehad, maar ik vind hem dit jaar echt heel goed. Hij weet precies wanneer hij aan de bal moet komen, dus hij heeft echt gevoel voor ruimte. Hij is ook geduldig en blijft in zijn positie. De laatste weken scoort hij ook gewoon hele belangrijke goals."

"Hij wordt heel bepalend voor dit team met zijn assists en doelpunten'', vervolgt de voormalig trainer van Feyenoord. ''Ik vind dat zijn ontwikkeling gewoon echt geweldig gaat en als hij dat door kan zetten zie ik een stap die zijn broer gemaakt heeft wel voor me", doelt Gio op de overstap van Jurriën Timber vanuit de Nederlandse competitie naar Arsenal.

"Uiteindelijk zie je dat carrières soms even anders lopen", vult Janssen aan over de vergelijking van de broertjes Timber. "De ene breekt direct door en de ander heeft even een omweg nodig. Je ziet wel dat hij steeds beter wordt en hij heeft het voordeel dat hij gigantisch sterk is. Hij kan zijn lichaam goed gebruiken en staat bijna altijd open waardoor hij zijn aanname goed heeft. Dit is echt een hele goede speler. Terecht dat hij de volgende stap kan maken en zeker ook gaat maken."

Lees meer over
Quinten Timber Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties