Van Hanegem: ''Ze hebben eindelijk een hele goede ingekocht''

Van Hanegem: ''Ze hebben eindelijk een hele goede ingekocht''

Willem van Hanegem heeft donderdag zeven interlandwedstrijden live gekeken. De oer-Feyenoorder had van zijn zoon al te horen gekregen dat Feyenoord met Inbeom Hwang een uitstekende aankoop heeft gedaan. De Kromme zag vervolgens de nieuwe aanwinst aan het werk tijdens het duel van Zuid-Korea tegen Palestina en was direct enthousiast.

"Ze hebben eindelijk een hele goede ingekocht," concludeert Van Hanegem in de podcast van het Algemeen Dagblad. "Ik hoorde het voor het eerst van mijn zoon. Hij vertelde dat het een hele goede speler was. Toevallig zit ik gisteravond te kijken en dan zie ik hem spelen. Heb veel wedstrijden zitten kijken, waaronder die van Zuid-Korea tegen Palestina. Je bent nieuwsgierig wat dan goed of niet goed gaat."

"Je ziet direct dat het een hele goede speler is. Dat is zeker een goede aankoop van Feyenoord, dat is geen gein. De verslaggever vertelde ook dat het een goede speler was en dat zie je gewoon. Natuurlijk maakte hij een paar fouten, maar je ziet de manier waarop hij speelt. Heel intelligent, technisch goed, tweebenig en sterk aan de bal."

Van Hanegem is benieuwd hoe trainer Brian Priske Hwang gaat inpassen op het middenveld. De Kromme ziet in de Zuid-Koreaan een ideale kandidaat om Mats Wieffer op te volgen. Al kan hij ook een controlerende rol vervullen voor de verdediging om het spel te versnellen. "Hij kan eigenlijk overal spelen op het middenveld. Het is echt een mooie speler om te zien. Ik ben heel benieuwd naar hem."

Ayase Ueda valt opnieuw tegen

Van Hanegem begint het vertrouwen in Ayase Ueda langzaam te verliezen. De spits begon bij Japan in de basis tijdens het met 7-0 gewonnen duel tegen China. De Feyenoorder maakte geen indruk op Van Hanegem. "Elke keer heb ik gezegd, godverdikkie, het is zo moeilijk voor een spits als hij maar zeven, tien of elf minuten de tijd krijgt. Nu heeft hij een paar keer wat langer gespeeld en was het ook niks.''

"Nu zie ik hem ook weer spelen. 7-0 gewonnen en hij maakt geen goal. Ueda kreeg weer dezelfde kansen en maakte dezelfde fouten als bij Feyenoord. Hij kreeg ballen aangespeeld en in de draai was hij hem dan weer kwijt. Op een manier dat je denkt: dit kan niet waar zijn? Zelfs als aanspeelpunt ging het niet goed. Hij kreeg kansen, half schieten en dan weer vallen. Als je team zeven keer scoort en je bent spits en je scoort zelf niet, dat is geen goede zaak."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties