Van Hanegem ziet matig Feyenoord: ''Bueno is wel een voltreffer''

Van Hanegem ziet matig Feyenoord: ''Bueno is wel een voltreffer''

Willem van Hanegem ziet nog geen ploeg in de Eredivisie een hoog niveau halen. PSV maakte geen onbetwistbare indruk tegen Heracles Almelo en ook de 1-5 overwinning van Feyenoord op PEC Zwolle is geen reden tot euforie. De Kromme ziet dat alle ploegen nog stappen moeten maken.

"PSV is geen schim meer van de ploeg die ze vorig seizoen waren," vertelt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Heracles had veel meer verdiend dan een 1-3 verlies. En bij Feyenoord waren ze vast blij met de 1-5 in Zwolle. Maar ik was blij dat Brian Priske zei dat het allemaal nog ver verwijderd was van het niveau dat hij nastreeft. Het was erg matig allemaal, al was die Spanjaard Hugo Bueno wel een voltreffer."

De oer-Feyenoorder ziet Ajax niet direct meestrijden om de bovenste plaatsen. "Telkens in een andere opstelling spelen, dat kost punten. Feyenoord speelde in dat seizoen dat ze de Conference League-finale haalden bijna altijd met dezelfde spelers en dat maakte ze toen wekelijks beter. En dat waren toen niet bepaald spelers die gewend waren aan drie wedstrijden in een week."

Van Hanegem is wel onder de indruk van oud-Feyenoorder Danny Buijs. De trainer heeft de eerste twee wedstrijden met Fortuna Sittard weten te winnen. "Je hoort er vrijwel niemand over. Danny Buijs moet lange mouwen dragen omdat hij tatoeages heeft of zo. Maar met een gemankeerd elftal heeft hij gewoon tweemaal gewonnen. Als dat Farioli was gelukt, was het vakwerk geweest. Bij Buijs zit het volgens de kenners dan gewoon een beetje mee."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties