Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman wijzigt op een positie

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman wijzigt op een positie

Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow kunnen woensdagavond de finale van het EK in Duitsland bereiken. Het Nederlands Elftal neemt het op in de kraker tegen Engeland in de halve finale van het eindtoernooi. Bondscoach Ronald Koeman gaat volgens de vermoedelijke opstelling van verschillende media een wijziging doorvoeren.

Donyell Malen wordt aan de aftrap verwacht in Dortmund op de rechtsbuitenpositie. De afgelopen twee wedstrijden kreeg Steven Bergwijn de voorkeur in de basisopstelling. Verder houdt Koeman vast aan dezelfde spelers als de gewonnen wedstrijden tegen Turkije en Roemenië. Dit betekent dat er opnieuw geen Feyenoorders beginnen bij het Nederlands Elftal.

Koeman blijft vertrouwen houden in Memphis Depay. De spits ontvangt stevige kritiek vanwege zijn mindere spel, maar de bondscoach ziet geen reden om te wijzigen. Starten met Wout Weghorst als spits en Depay als tien is ook geen optie tegen Engeland. ''In principe starten ze niet samen. Gaandeweg een wedstrijd samen kan wel'', is de uitleg van Koeman op het persmoment.

De achterhoede bestaat uit Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Voor oud-Feyenoorder De Vrij bewijst dit toernooi zijn meerwaarde. De verdediger maakte tegen Turkije een belangrijk doelpunt door in de tweede helft de gelijkmaker binnen te koppen. Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida moeten voorlopig nog afwachten op speelminuten, al is de kans op een invalbeurt van eerstgenoemde klein. De Rotterdammer is de derde doelman bij Oranje.

Vermoedelijke opstelling Nederland
Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons. Reijnders; Malen, Depay, Gakpo

Vermoedelijke opstelling Engeland:
Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier; Bellingham Foden; Kane.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties