Vermoedelijke opstelling: Priske kiest direct voor nieuwe aanwinst

Vermoedelijke opstelling: Priske kiest direct voor nieuwe aanwinst

Bij Feyenoord is het de vraag voor welke formatie Brian Priske gaat kiezen. De geluiden gaan momenteel rond dat de nieuwe trainer afgelopen week op 4-3-3 heeft getraind. Tijdens het persmoment liet Priske al weten dat zijn filosofie heilig is en de formatie daarbij van ondergeschikt belang is.

''Ik lees en zie nog geen tiende van wat er allemaal over de club gezegd en geschreven wordt, maar heb natuurlijk wel meegekregen dat er na het teleurstellende resultaat tegen Willem II veel te doen is over het gehanteerde 3-4-3 systeem'', legt Priske uit. ''Laat ik beginnen te zeggen dat dit systeem voor mij absoluut niet heilig is. Waar je de spelers op het veld neerzet, is niet hetzelfde als met welke filosofie je speelt. Ik zie een systeem slechts als een middel en een filosofie als je belangrijkste wapen.''

''De filosofie van deze club – attacking, brave and relentless – is de filosofie waar ook ik voor sta. 100 procent! En ik ben bovenal een pragmatische coach. Dat wil zeggen dat ik, samen met de rest van de staf, voorafgaand aan elke wedstrijd weer kijk in welke formatie we met aanvallend en dominant voetbal de meeste kans hebben om te winnen. Die benadering zullen we samen in aanloop naar het duel met PEC Zwolle ook weer toepassen. Dat kan heel goed betekenen dat we zondag met een voor alle Feyenoorders vertrouwde 4-3-3 opstelling starten.''

De Deen sloot af met de volgende woorden. ''Ik besef dat vastigheid en vertrouwen ook zeer belangrijk kan zijn.'' Priske liet ook weten dat hij tevreden was over een aantal aspecten in de wedstrijd tegen Willem II. De verwachting is daarom dat hij nog steeds gaat spelen met 3-4-3, maar wel enkele wijzigingen gaat doorvoeren aan zijn basiself. Hugo Bueno wordt vanaf de aftrap verwacht. De Spanjaard is fit en trainde de afgelopen dagen voluit mee.

Met Bueno aan de linkerkant moet er meer dreiging voorin komen. De linksback staat erom bekend aanvallend zijn steentje te kunnen bijdragen. Daarnaast worden ook Quinten Timber en Calvin Stengs in de basis terugverwacht. Laatstgenoemde speelde tegen Willem II niet mee vanwege transferperikelen. Timber kan naar verwachting een uur meespelen tegen PEC Zwolle. Verder is ook Thomas Beelen klaar om te starten.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko; Nieuwkoop, Zerrouki, Timber, Bueno; Stengs, Paixão; Gimenez.

Ik verwacht dat Priske kiest tegen PEC Zwolle voor
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties