Vertrouwen bij Bueno: ''Het waren fijne gesprekken met Feyenoord''

Hugo Bueno was direct enthousiast toen de mogelijkheid zich voordeed om de tijdelijke overstap te maken naar Feyenoord. De 21-jarige Spanjaard heeft het idee dat hij perfect past in het elftal van trainer Brian Priske. De gesprekken verliepen positief en Bueno hoopt met zijn aanvallende speelstijl zijn steentje bij te dragen in het nieuwe seizoen.

"Ik voel me geweldig, het voelt echt goed," opent de aanwinst zijn eerste interview met Feyenoord. "Ik ben klaar om het team te ondersteunen en ze overal mee te helpen. Zodra ik wist dat ik deze kans kreeg, wist ik dat ik hem moest pakken. Het is een enorme club met echt goede supporters. Het is een club waar je altijd moet winnen en dat gevoel bevalt mij."

"Tussen het begin en het midden van de voorbereiding wist ik dat Feyenoord een mogelijkheid zou kunnen zijn. Ik kon niet wachten om hier te komen. Feyenoord is een grote club die ook Champions League speelt. Dat is een van de belangrijkste dingen. De absolute topcompetitie van het voetbal. Ik wist dat deze stap de juiste was om te doen. Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te spelen."

"Toen ik met de club sprak, vertelde ik hen wat ik zocht. Ze gaven de juiste antwoorden, zo zou ik het zeggen. Het waren fijne gesprekken met Feyenoord. Ik zoek naar speeltijd, belangrijk zijn voor het team en proberen om het team zo goed mogelijk te helpen, iedere wedstrijd weer. Ook in de zwaarste wedstrijden. Dus toen ze mij de kans gaven, heb ik hem met beide handen aangepakt."

Bueno is als verdediger vooral aanvallend ingesteld. "Ik kan als linksback en wingback spelen. Alles op de linkervleugel eigenlijk. Ik vind het leuk om aanvallend voetbal te spelen. Natuurlijk is linksback een verdedigende positie. Ik houd er ook van om te verdedigen, maar ik denk dat in deze positie wat je speciaal maakt, is wat je kunt doen in de laatste fase van het veld. Dus hopelijk creëer ik een hoop kansen voor het team."

Gesprek met Priske

Bueno heeft de eerste gesprekken met Priske al achter de rug. "Natuurlijk heb ik met hem gesproken over de verandering van de formatie naar 3-4-3. Hij heeft me veel verteld over die positie. Hij heeft iemand nodig die voor iets extra's zorgt in de aanval. Ik ben meer dan blij om dat te doen. Dus hopelijk kan ik op die linkerflank spelen en laten zien wat ik kan."

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Bueno iets meer dan veertig wedstrijden in Engeland gespeeld. "Ik denk dat die wedstrijden mij een hoop zelfvertrouwen hebben gegeven om hier naartoe te komen. Ik wil laten zien wat ik heb geleerd en de spelers hier kunnen mij nog meer leren, zodat ik een betere speler kan worden. Ik heb vertrouwen in mezelf. Ik weet dat ik hier een hele goede speler kan zijn en hopelijk gaat dat ook gebeuren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties