Voormalig Feyenoord-scout Hansen aan de slag in Denemarken

Bjarne Hansen is niet langer actief voor Feyenoord. De voormalig scout speurt tegenwoordig de voetbalvelden af voor FC Midtjylland. De Deense club heeft de komst van de 68-jarige Hansen via sociale media officieel bekendgemaakt.

Toenmalig technisch directeur Frank Arnesen haalde na zijn aanstelling direct de ervaren Hansen naar Feyenoord. De scout volgde voor de Rotterdammers voornamelijk alle jeugdtoernooien en wedstrijden in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Naast Feyenoord was Hansen ook actief voor Manchester United, Chelsea en PSV.

Nu tipt Hansen de clubleiding van FC Midtjylland over de grootste talenten uit de Scandinavische landen. ''Zijn kwaliteiten spreken voor zich. Bjarne heeft een bewezen staat van dienst, terwijl hij ook empathisch, hardwerkend en correct is, en daarmee past hij goed bij de waarden die wij als club hebben,'' vertelde de technisch directeur van FC Midtjylland, Kristian Kjær.

Hansen was sinds afgelopen zomer al niet meer actief voor Feyenoord. De Rotterdammers verloren ook Bernard Schuiteman aan FC Den Bosch. De oud-voetballer ging bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie aan de slag als technisch directeur. Daartegenover stond onder meer de komst van Alexander Reuters en Cem Tuncel, die eerder actief was als jeugdscout voor Feyenoord.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen