Vroege goal Milambo beslissend voor derde oefenzege Feyenoord

Feyenoord won het oefenduel tegen Cercle Brugge zaterdagmiddag met 1-0. Al heel vroeg in de wedstrijd tekende Antoni Milambo voor de enige treffer van de wedstrijd. Op het snikhete Varkenoord werden drie helften gespeeld, waarin liefst 24 verschillende Feyenoorders minuten maakten.

Hoewel het Feyenoord van Brian Priske steeds meer vorm begint te krijgen, ontbraken nog altijd veel spelers. Naast de geblesseerde Quinten Timber, Gijs Smal en Julián Carranza, sluiten ook Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow pas maandag aan. Mede daarom droeg Calvin Stengs de aanvoerdersband. Dat leek hem goed te doen, want al binnen drie minuten was hij met een geweldige bal belangrijk bij de 1-0. Waar Marcos López en Igor Paixão achter elkaar op de keeper schoten, was de derde inzet van Antoni Milambo wel raak.

Reddingen Wellenreuther

In het restant van de eerste 'helft' - na twee keer 45 minuten volgde nog een laatste bedrijf van een halfuur - was Feyenoord bij vlagen gevaarlijk, maar bleek de 3-4-3-formatie ook meerdere keren kwetsbaar. Zo kon Timon Wellenreuther zich met enkele knappe reddingen onderscheidingen. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden voor de thuisploeg, maar Igor Paixão, Ayase Ueda en Milambo wisten die kansen niet te benutten. Met name een kopbal van de Japanner had een beter einde moeten krijgen, maar hij stuurde de bal niet genoeg naar de hoek om het de keeper onmogelijk te maken.

Tien wissels

Na rust had Feyenoord het verdedigend beter voor elkaar. Cercle Brugge kwam amper tot kansen, terwijl de Rotterdammers nog wel enkele keren gevaarlijk werden. Bijvoorbeeld toen de ingevallen Marcus Pedersen over links eruit kon komen. Hij legde af op Ueda, die heel graag leek te willen scoren, maar daar opnieuw niet in slaagde. Zo moest hij uiteindelijk zonder doelpunt naar de kant, zoals ook alle andere veldspelers gedurende het tweede bedrijf werden vervangen. Overigens leverden ook afstandschoten van Ramiz Zerrouki en invaller Givairo Read in deze tweede helft niets op.

copyright proshots 25797967

Derde oefenzege

Mikki van Sas kreeg tot slot ook nog even de kans om zich te laten zien. Hij verving in het laatste halfuur Wellenreuther, de enige overgebleven basisspeler. Erg veel kreeg ook hij in deze 'derde helft' niet meer te doen. Over en weer werden opnieuw weinig grote kansen gecreëerd. In ieder geval sloot Feyenoord dus ook de derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding winnend af. Voor het echte werk begint, oefenen de Rotterdammers nog tegen Benfica en AS Monaco. Maar eerst wacht vanaf maandag het trainingskamp in Oostenrijk.

3' | 1-0 | Milambo