''Wat een ongelooflijke conditie, die bleef gaan in de tweede helft''

''Wat een ongelooflijke conditie, die bleef gaan in de tweede helft''

Hwang In-beom is de gevierde man bij Feyenoord na de wedstrijd tegen FC Twente. De Zuid-Koreaan was niet alleen bepalend met zijn doelpunt in de tweede helft, maar bracht ook de juiste mentaliteit in de ploeg. Hwang speelde een cruciale rol in het drukzetten van de Rotterdamse club, wat vooral in de tweede helft goed zichtbaar was.

"Wat een ongelooflijke conditie, die bleef gaan in de tweede helft", is analist Kees Kwakman vol lof in gesprek met ESPN. "Dat was ook wel een beetje het verschil met Feyenoord in de tweede helft. Hwang ging verder naar voren spelen en dat kwam het drukzetten ten goede. Hij was een van de twee voorin die druk ging zetten en dat deed hij heel overtuigend."

Samen met Quinten Timber was Hwang de motor op het middenveld. "Daardoor kon Twente helemaal niet aan voetballen toekomen. Feyenoord had de controle en won ook nog eens meer duels in de tweede helft. Twente werd niet meer gevaarlijk. De 2-1 viel ook volledig uit het niets. Het laatste half uur heeft Twente veel te weinig afgedwongen om een resultaat te behalen."

"Dat hij al in Europa heeft gespeeld, helpt enorm," vervolgt Kwakman over Hwang die geen tijd nodig heeft om zich aan te passen. "Jonge jongens hebben vaak meer tijd nodig. Hwang spreekt ook nog eens goed Engels, dat helpt natuurlijk ook. Je moet het alsnog allemaal op het veld laten zien en dat doet hij vooral. Het is gewoon een fijne voetballer, die goede keuzes maakt. Hij brengt iets extra's bij Feyenoord."

"In alles vind ik hem echt een leider," vult Karim El Ahmadi aan over de aanwinst van Feyenoord. "Af en toe gaat hij een beetje over de schreef met een overtreding die hij maakt. Qua drukzetten, ballen opeisen. Zelfs als het bijna niet kan, wil hij nog de bal hebben. Dat zegt genoeg over de speler Hwang, die echt fanatisch speelde. Ik vond de tweede helft meer jongens tegen de mannen. Ik vond Feyenoord qua duelkracht veel sterker dan Twente."

El Ahmadi heeft direct al signalen ontvangen dat Hwang bij Feyenoord wel eens zou kunnen gaan slagen. De oud-Feyenoorder heeft een aantal spelers gesproken die met de middenvelder in Griekenland hebben samengespeeld. "Ik heb ook gehoord van veel spelers die met hem hebben gespeeld, zij zeiden allemaal dat het echt een fantastische speler is. Het is gewoon een slimme speler die je er goed bij kunt hebben."

Lees meer over
In-Beom Hwang
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties