Wellenreuther: "Ik wachtte heel lang, omdat ik wist dat hij naar mij keek"

Niet PSV maar Feyenoord heeft de Johan Cruijff Schaal van 2024 gewonnen. Het was een spectaculaire wedstrijd waarin beide ploegen maar liefst vier keer wisten te scoren. Uiteindelijk was het elftal van Brian Priske na penalty’s te sterk voor de landskampioen, mede doordat Timon Wellenreuther er één wist te stoppen.

"Hij was belangrijk", reageert Wellenreuther heel relaxed tegenover ESPN op zijn gestopte penalty. "Vandaag was geen goede wedstrijd van mij, maar je moet scherp blijven. Dan kon ik vervolgens de penalty gelukkig stoppen. Als keeper kan je alleen winnen met penalty’s, dus je moet een goede mindset hebben. Je moet geloven in dat je de bal stopt."

"Ik wachtte heel lang, omdat ik wist dat hij naar mij keek", vervolgt Wellenreuther zijn uitleg op de gestopt penalty. "Het is fijn om soms de held te zijn, maar in het voetbal ben je soms de held en dan weer niet. Ik probeer gewoon normaal te blijven."

Vervolgens wordt de doelman gewezen op zijn knappe redding in de eerste helft. "Hij was goed, maar vandaag hebben we vier doelpunten tegen gekregen en dat haat ik. Daar moeten we van leren en op blijven oefenen." Voor Wellenreuther was het geen slechte week, want hij is ook verkozen tot eerste keeper. "We hebben een geweldig team en ik hou van deze club. Nu bouwen we aan de basis en zien we wel wat er gaat gebeuren."

Positief gevoel

Afgelopen vrijdag geleden kreeg Wellenreuther pas te horen dat hij de eerste doelman is, maar toch tekende hij eerder al een contract tot medio 2027. "Iedereen binnen de club gaf mij vertrouwen en dat voelde ik. Mijn gevoel was heel goed en ik hou ervan om in deze stad te leven. Ik hou ook van de fans en de club, dus ik ben heel gelukkig hier. Ik ben positief ingesteld en elke dag werk ik om in de goal te staan."

copyright proshots 25941210
Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties