Wieffer: ''Ik dacht: wat zitten die te schreeuwen allemaal''

Mats Wieffer verscheen na afloop voor de camera van ESPN om zijn analyse van de wedstrijd te geven. Hij is blij met het eindresultaat, maar blijft, zoals altijd, ook nuchter. Het had zomaar ook anders kunnen aflopen met de kansen van Sparta.

Allereerst viel het Leo Oldenburg op dat hij nog een duidelijke verwonding heeft overgehouden na de overtreding in de wedstrijd tegen Gibraltar. Wieffer reageerde zoals altijd nuchter: ''Ja, hij raakte mij van boven naar beneden, uiteindelijk zijn het alleen schrammen en een beetje blauw. Mijn enkel is een beetje stijf, maar dat is normaal gesproken altijd wel een beetje. Ik probeer nu te trainen om er weer bovenop te komen.''

''Had je dat gevoel?'', lachte Wieffer toen hij werd gevraagd of het bij Het Legioen leek alsof de Rotterdammers een voorschot hadden genomen op het kampioenschap. ''Ik denk dat we als team heel goed speelden met de bal, in de eerste helft hadden zij alleen de grotere kansen. Timon heeft die ballen heel goed gepakt, dat is voor hem lekker maar ook voor ons als team, omdat we weten dat we een goede keeper hebben staan.''

''In de tweede helft kregen we veel kansen en hadden we de goal eigenlijk iets eerder kunnen maken, maar uiteindelijk viel hij alsnog.'' De selectie van Arne Slot raakte niet in paniek toen er een gelijkmaker viel. ''Dat denk ik niet echt, als hij in de eerste helft was gevallen was het misschien anders geweest. In de tweede helft wisten we dat er kansen zouden komen als we genoeg druk zouden zetten.''

Feyenoord heeft ook de komende weken weer een druk programma. De fitheid van de selectie is iets waar de Rotterdammers in uitblinken en de 23-jarige middenvelder reageert lachend op de vraag of er wel eens iemand moe wordt. ''Er wordt wel eens iemand moe, ja! Aan het eind van de wedstrijd ben je altijd wel moe, maar daar moet je gewoon doorheen. Als je niet meer kunt, hebben we genoeg spelers op de bank die er altijd in kunnen komen en het verschil kunnen maken.''

Resultaat Ajax
De resultaten op de andere velden, waaronder het gelijkspel van Ajax, zijn erg positief in de strijd om de titel. Wieffer wist vooraf nog niet wat de Amsterdammers hadden gedaan tegen Go Ahead Eagles. ''Ik wist het niet, maar ik hoorde het publiek en ik dacht: wat zitten die allemaal te schreeuwen? Dat was dus daarom, ik wist het niet zeker. In de rust werd het ook niet verteld.''

Met acht punten voorsprong op de nummer twee kan het alleen nog maar misgaan als de selectie zelf gekke dingen gaat doen. ''Als we gewoon zo goed doorspelen en altijd de druk erop houden, hebben we een hele grote kans dat we het kunnen worden. Maar vandaag ging het ook weer niet heel makkelijk, want als zij die twee ballen erin schieten staan we 3-1 achter. We moeten gewoon geconcentreerd blijven en het ziet er gewoon goed uit!''