Woordvoerder Feyenoord: ''We zijn ons echt kapot geschrokken''

Feyenoord heeft gereageerd op de ongeregeldheden rondom het uitvak. Supporters van NAC Breda wisten zich na de verloren wedstrijd in De Kuip niet te gedragen. Op beelden is te zien dat er vernielingen zijn aangebracht aan een horecatent, waarna jonge medewerkers doodsbang waren.

“We zijn ons echt kapot geschrokken," reageert een woordvoerder van Feyenoord in gesprek met RTV Rijnmond. "Het schandaligste is nog wel dat zeker vijf horecamedewerkers zwaar in de verdrukking zijn gekomen en doodsangsten hebben uitgestaan. Hun welzijn is nu onze eerste zorg. Maar ook de materiële schade is aanzienlijk, en daarvoor zullen we ons zeker bij NAC Breda melden."

Feyenoord gaat een onderzoek instellen naar de incidenten waarbij supporters van NAC Breda betrokken waren. Daarbij worden maatregelen niet uitgesloten. Camerabeelden moeten duidelijkheid geven over wat er precies is gebeurd. "Nu lijkt al wel duidelijk dat een deel van de NAC-aanhang direct na de wedstrijd echt bewust uit was op relschoppen en het aanrichten van vernielingen."

Tien aanhoudingen

De politie heeft volgens RTV Rijnmond in totaal tien aanhoudingen verricht. Nadat een horecagelegenheid werd aangevallen, zochten supporters van NAC Breda de confrontatie met de ME. "Over en weer zijn er flinke klappen gevallen. De ME wilde de raddraaiers eruit pikken en aanhouden. Op een gegeven moment telde de groep relschoppers af van tien tot nul en vielen ze 'en masse' de ME aan." Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten na het bestuderen van de beelden en Feyenoord gaat de rekening neerleggen bij NAC Breda voor de schade.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen