"Ze waren van de eerste tot de laatste seconde totaal kansloos"

Bij Feyenoord heeft men niet lang de tijd om bij te komen van de kansloze nederlaag tegen Bayer Leverkusen. Het elftal van Brian Priske speelt over twee dagen alweer tegen NAC Breda en zodoende moet er vertrouwen worden gehaald uit de positieve punten van het Champions League-duel. De analisten bij ESPN vertelden in het programma Voetbalpraat die niet te kunnen vinden.

"Het is nooit een wedstrijd geweest", oordeelt Hans Kraay jr. in het praatprogramma. "Natuurlijk weten we allemaal dat je tegen een hele goede ploeg speelt, maar toch hoop je ergens voor de supporters, de ploeg en de trainer dat het een wedstrijd wordt. Maar dat is het never nooit geweest. Ze waren van de eerste tot de laatste seconde totaal kansloos." Kees Kwakman zag Bayer Leverkusen op een lager niveau gaan spelen na rust. "De tweede helft was echt niet leuk als neutrale kijker. Die supporters van Leverkusen waren ook doodstil op een gegeven moment."

"Die tegengoal na vijf minuten maakte het nog een stuk moeilijker. Het was niet dat Leverkusen doorging met drukzetten, maar ze gingen helemaal achteruit, want ze hebben een paar sneltreinen voorin staan. Ze kunnen er dan zo snel uitkomen en dat doen ze ook met een gedachte. Feyenoord had niet de kwaliteit om daar doorheen te spelen. Die snelle achterstand was killing."

Waar Karim El Ahmadi het meest van is geschrokken? "Vooral hoe Wirtz helemaal vrij kon lopen. Lotomba maakte op mij een hele slechte indruk. De jongens die allemaal zijn gehaald, al deed Hwang het wel aardig, schrok ik wel van." De druk op Priske neemt na deze nederlaag wederom toe, al moet hij ook wel voldoende tijd krijgen. Kraay zet hier wel vraagtekens bij. "Dat geldt vooral voor de middenmoot en ik denk dat Ajax, Feyenoord en AZ met zijn drieën tot aan het laatste moment moeten vechten om plek twee."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen