Zerrouki: ''Dat zijn dingen waar je van droomt''

Zerrouki: ''Dat zijn dingen waar je van droomt''

Ramiz Zerrouki heeft zich maandagochtend voor het eerst gemeld op het trainingsveld van Feyenoord. De 25-jarige middenvelder kwam over van FC Twente en kan niet wachten om zijn eerste wedstrijd in het shirt van de Rotterdamse club te spelen. Zerrouki verscheen na afloop van de openbare training op de persconferentie, en RTV Rijnmond deed verslag.

''Ik ben blij dat alles geregeld is voor de eerste training, dus daar hoef ik me geen zorgen meer over te maken", reageerde Zerrouki toen hem werd gevraagd of zijn huis in Rotterdam al klaar is. Feyenoord heeft veel moeite gedaan om de middenvelder aan te trekken. "Dat geeft aan dat de directie en technische staf in mij een speler zien die het spel kan versterken. Dat is een bevestiging voor mij, maar ik heb ook altijd vertrouwen gehad. Ik ben op dit pad gebleven. Van beide kanten is het een prachtig verhaal geworden."

Zerrouki heeft meerdere malen gesproken met trainer Arne Slot. "Het is belangrijk om te weten hoe alles hier geregeld is. Wat het plan is, hoe de club werkt, de trainingsmethoden. Natuurlijk hebben we gesproken, maar niet tot in detail. Ik denk ook niet dat je je moet focussen op één specifieke positie. Tijdens het seizoen kunnen er veranderingen optreden of spelers kunnen uitvallen. Het is voor iedereen wel duidelijk op welke posities ik het beste ben, dat zijn de nummers zes en acht. Bij FC Twente speelde ik in een tweemansblok aan de rechterkant. Dat zou ik meer als een nummer zes beschouwen. De posities zes en acht verschilden daar niet heel veel. Hier zal het waarschijnlijk anders zijn."

Waar kijkt Zerrouki de komende periode het meest naar uit? "Ik kijk enorm uit naar de trainingen. De eerste week, hoe alles zal verlopen. Het is natuurlijk duidelijk dat de Champions League eruit springt. Dat zijn dingen waar je als kleine jongen van droomt. De eerste officiële wedstrijd is de Johan Cruijff Schaal, dat is een prijs waar ik ook naar uitkijk. Het belangrijkste in de eerste weken is om te zien hoe alles verloopt en vervolgens toe te werken naar andere mooie momenten. Ik heb er vertrouwen in dat we met deze club mooie prestaties kunnen neerzetten, maar daarvoor moeten we allemaal keihard werken."

Orkun Kökcü
Met het vertrek van Orkun Kökcü naar SL Benfica is Feyenoord deze zomer een belangrijke schakel in het elftal kwijtgeraakt. Is de middenvelder een speler die de aanvoerder waardig kan vervangen? ''Ik denk wel dat ik op de plek van Kökcü kan spelen, al zijn we andere type spelers. Ik denk wel dat ik ook over bepaalde leiderschapskwaliteiten beschik. Ik probeerde ook bij FC Twente andere spelers mee te nemen, ook als het wat minder ging. We gaan het zien.''

Lees meer over
Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties