Zerrouki: "Met die dingen probeert de staf mij echt te helpen"

Zondagavond om 18:00 uur beginnen Feyenoord en PSV aan de wedstrijd voor de eerste prijs van het nieuwe seizoen: de Johan Cruyff Schaal. Bij de Rotterdammers leeft men er in vertrouwen naar toe, ondanks de twee nederlagen tegen SL Benfica en AS Monaco. Ramiz Zerrouki ziet genoeg kansen voor zijn team.

"Het is de eerste officiële wedstrijd, dus daar werk je een hele voorbereiding naar toe. Zondag is het tijd om te laten zien wat we de afgelopen weken hebben gedaan", vertelt Zerrouki tegenover Feyenoord ONE. De winst van de schaal is volgens de middenvelder belangrijker dan mensen denken. "Het is het begin van een nieuw seizoen, waar je zelf een goed gevoel mee kan nemen."

"Het was een periode waarin je elkaar opnieuw leert kennen met nieuwe spelers erbij. Je gaat nieuwe stappen maken met elkaar om er in de eerste officiële wedstrijden te staan." Zerrouki zag met name de wedstrijd tegen Benfica als een zware test. "We hebben met harde cijfers verloren, maar dat kan gebeuren in zo’n proces. We hebben getraind wat we beter kunnen doen."

Technische staf

Voor Zerrouki voelen de nieuwe trainer en assistenten erg positief aan in de eerste weken. "We hebben het gevoel dat ze alles voor ons doen met veel energie. Ze staan 24/7 voor ons klaar en zijn belangrijk om stappen verder te zetten. Wij moeten het op het veld doen, maar zij geven ons alle juiste informatie mee."

Positie op het veld

Onder Arne Slot kon Zerrouki nooit echt rekenen op een vaste basisplaats, maar nu Mats Wieffer is vertrokken moet hij laten zien wat hij waard is. Dat gebeurt wel in een iets andere rol op het veld. "We spelen iets anders dan vorig jaar en daar horen andere dingen bij mijn positie. Met die dingen probeert de staf mij echt te helpen. Dat is super fijn en hebben wij ook nodig."

Buiten het veld kan Zerrouki het ook goed vinden met de nieuwe aanwinsten van Feyenoord. "Ik ken Gijs Smal natuurlijk al, dus dat klikt wel. Ook de nieuwe jongens als Anis en Kevin. Iedereen ligt goed in de groep en op het trainingskamp hebben we daar een mooie stap in gemaakt."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen