Zerrouki: ''Vandaag hebben we een tegenslag, dat kan gebeuren in zo'n proces''

Ramiz Zerrouki verwacht niet dat de ruime nederlaag tegen SL Benfica gevolgen zal hebben. De middenvelder is opvallend strijdbaar en verwacht dat Feyenoord na een goede trainingsweek en enkele analyses klaar zal zijn voor PSV-uit.

"Dat is absoluut iets wat niet mag gebeuren," vertelt Zerrouki over de beginfase van de wedstrijd tegen SL Benfica. Na twintig minuten moest Feyenoord vier doelpunten incasseren. "Je weet vooraf dat je een tegenstander van Champions League-niveau treft. Dus je bent goed gefocust en goed voorbereid. Alleen hoe wij voor de dag komen in het eerste gedeelte van de wedstrijd, mag ons niet overkomen."

De voorbereiding verliep, op enkele blessures na, tot nu toe vlekkeloos. Brian Priske krijgt nu te maken met de eerste tegenslag. "We hebben een mooie en zware trainingskamp gehad afgelopen week. Dat wil je goed afsluiten met een goede wedstrijd. Alleen, zoals ik zeg: het eerste half uur is ondermaats. De tweede helft gaat het wat beter, maar niet het niveau dat we nastreven. Het gebeurt nu in de voorbereiding en we moeten zorgen dat het niet meer voorkomt. We hebben nog een week om klaar te zijn."

"Het is moeilijk te zeggen na zo'n wedstrijd waar het precies aan ligt. We hebben een zware week gehad. Het is geen excuus vind ik zelf, maar misschien zijn de benen iets vermoeid van het harde trainen. Nogmaals, het lag echt aan ons en niet aan een zware trainingsweek. Hoe wij de goals weggeven is te makkelijk. Volgens mij kregen we vier momenten tegen waarbij alle ballen er direct ingingen; dat moeten we goed gaan analyseren met het oog op volgende week."

Het duel om de Johan Cruijff Schaal komt er alweer snel aan. "Dan spelen we voor de eerste prijs en dan mag dat ons absoluut niet overkomen. We moeten een goede week draaien en dan moeten we klaar zijn voor zondag. We zitten in een proces, nieuwe spelers, nieuwe staf. Het gaat elke week beter. Vandaag hebben we een tegenslag, dat kan gebeuren in zo'n proces. Positief blijven, koppies bij elkaar. Het zijn harde cijfers, maar liever nu dan midden in het seizoen. Nu kost het nog geen punten. We gaan het goed analyseren maandag en dinsdag. Een goede week draaien en dan zijn we klaar voor zondag."

Zerrouki voelt zich goed

Zerrouki persoonlijk voelt zich steeds sterker worden en ruikt zijn kans onder Priske. De middenvelder staat vol zelfvertrouwen Feyenoord Media te woord. "Ik voel me lekker. Het is nu mijn tweede seizoen bij Feyenoord. Ik merk dat ik helemaal klaar ben. Ik heb er zin in, nieuwe staf, nieuwe energie. Ik denk dat ik op mijn plek zit bij Feyenoord en dat ik dit seizoen mooie dingen moet en ga doen. Daar kijk ik naar uit."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen