Zwak Feyenoord verspeelt punten tegen hekkensluiter

Zwak Feyenoord verspeelt punten tegen hekkensluiter

Feyenoord heeft een moeizame uitwedstrijd gespeeld tegen FC Volendam. De thuiswedstrijd tegen de Volendammers voorkwam de Rotterdamse club in blessuretijd puntenverlies. Donderdagavond werd er na een matig duel niet gescoord tegen de hekkensluiter van de Eredivisie.

Vanwege de afwezigheid van Quilindschy Hartman koos Slot dit keer niet voor David Hancko als linksback, maar mocht Marcos Lopez weer minuten maken vanaf de aftrap. Calvin Stengs was ook fit genoeg om te starten op het kunstgrasveld in Volendam. Feyenoord begon redelijk aan de wedstrijd en had veelvuldig balbezit.

Toch was het de thuisploeg die een aantal keer heel dichtbij een voorsprong was. Thomas Beelen liet zich uitspelen en Vivaldo Semedo mikte vervolgens op de paal. Niet veel later kreeg de nummer achttien van de competitie nog een aantal mogelijkheden om dreigend te worden, maar wist het in de eindfase van de aanval niet de juiste keuzes te maken.

Zwak Feyenoord verspeelt punten tegen hekkensluiter

Feyenoord speelde in een te laag tempo waardoor de defensie van FC Volendam amper in grote problemen kwam. Santiago Gimenez kreeg mogelijkheden, maar zijn topvorm was ook donderdagavond niet zichtbaar. Vanwege de vele blessurebehandelingen waren er ook weinig mogelijkheden om het spel te versnellen. Het speelbeeld in de tweede helft was niet heel anders.

Na een uur spelen paste Slot een dubbele wissel toe. Minteh kon niet de hele wedstrijd spelen vanwege ramadan en ging naar de kant voor Nieuwkoop. Ook Lingr en Sauer kwamen binnen de lijnen. Met de nieuwelingen in het elftal werd er gezocht naar een doelpunt en daarmee de drie punten. Naarmate de tijd vorderede kreeg FC Volendam steeds meer het geloof in een resultaat.

copyright proshots 24907363

Tijdens de slotfase ging Feyenoord alles of niets spelen. Ueda werd ingebracht voor Beelen en ook Hancko was regelmatig te vinden in de aanval. De Slowaak kreeg een grote mogelijkheid, maar de doelman bracht redding in de korte hoek. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor puntenverlies een feit is. Zondag wacht voor Feyenoord De Klassieker tegen Ajax in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties