SS Lazio wint van Atalanta en stijgt op ranglijst

De aankomende tegenstander van Feyenoord in de Champions League, SS Lazio, heeft zondagmiddag in eigen huis gewonnen van Atalanta. De andere tegenstanders in groep E, Celtic FC en Atlético Madrid, wisten allebei ook te winnen in hun nationale competitie.

Voor SS Lazio was het slechts de derde overwinning na acht wedstrijden spelen in de Serie A. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong in het Stadio Olimpico door een eigen doelpunt van De Ketelaere. Nadat Lazio in de elfde minuut de voorsprong wist te verdubbelen, kwam Atalanta in de 63e minuut op gelijke hoogte. Zoals de Romeinen in de Champions League inmiddels al vaker hebben gedaan, werd de wedstrijd ook vandaag in de slotfase beslist dankzij een doelpunt van Matías Vecino.

Met de overwinning van zondagmiddag heeft het elftal uit Rome Torino, Genoa en Hellas Verona gepasseerd op de ranglijst. De wedstrijd tussen Feyenoord en SS Lazio staat gepland op woensdag 25 oktober om 18:45 uur in De Kuip.

Atlético Madrid
Na de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Feyenoord heeft Atlético Madrid ook vandaag weten te winnen. Tegen nummer zes Real Sociedad werd de wedstrijd in de slotfase beslist dankzij een penalty van Antoine Griezmann. De andere doelpunten waren afkomstig van Samuel Lino en Mikel Oyarzabal. Op woensdag 25 oktober neemt de ploeg uit Spanje het in de Champions League op tegen Celtic FC.

Celtic FC
De tegenstander uit Schotland staat momenteel op een ruime eerste plaats in de competitie. Hoewel het in de Champions League niet fantastisch gaat voor Celtic, werden in de Scottish Premiership zeven van de eerste achte competitiewedstrijden gewonnen. Ook tegen Kilmarnock werden zaterdagmiddag geen gekke fouten gemaakt. Dankzij doelpunten in de 22ste en 33ste minuut van Reo Hatate en Luis Palma stond de ploeg van Brendan Rodgers al snel op een overtuigende voorsprong. In de slotfase maakte David Watson namens de uitploeg nog de aansluitingstreffer, maar de marge werd al snel weer uitgebreid naar twee door een doelpunt van Greg Taylor.