Geen winst voor Feyenoord O19 ondanks rode kaart voor Girona FC

Feyenoord Onder 19 heeft ook de tweede wedstrijd in de Youth League niet weten te winnen. De beloftenploeg ging uit bij de leeftijdsgenoten van Girona FC met 2-0 onderuit. Na een verliespartij tegen Bayer Leverkusen op Varkenoord staat de ploeg van Pascal Bosschaart op de 29ste plaats in het prestigieuze jeugdtoernooi.

Feyenoord Onder 19 speelde geen goede eerste helft. De ploeg van Pascal Bosschaart, met assistent-trainer Ulrich van Gobbel, was in aanvallend opzicht onmachtig. Toch had de beloftenploeg met een voorsprong de rust in moeten gaan. Een doelpunt van Ouarghi in de blessuretijd werd ten onrechte afgekeurd, maar gezien het spelbeeld was het niet verdiend geweest. Pas na een half uur werd de eerste serieuze aanval opgezet en dat leverde een gevaarlijke mogelijkheid op voor Rust.

yv2024102yv2024102a1a06935

De inzet van Rust ging net naast het doel en dat was ook het enige wapenfeit van de eerste helft. Girona FC was dominant aan de bal en creëerde drie mogelijkheden om de score te openen. Ka en Djomar Giersthove wisten enkele gevaarlijke aanvallen te neutraliseren. Voor Bosschaart was er genoeg te bespreken in de rust. Vooral aan de bal moest het een stuk zorgvuldiger om tot een fatsoenlijke aanval te komen.

De tweede helft begon een stuk veelbelovender met een goede voorzet van Ouarghi. Bij de eerste paal wist Rust de voorzet niet te verzilveren tot een doelpunt. Het was voor Onder 19 een opmars naar meer mogelijkheden op het kunstgrasveld in Girona, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die wist toe te slaan. Oriol Aguilera scoorde na een ingestudeerde standaardsituatie en bracht Feyenoord op een achterstand, tegen de verhoudingen in op dat moment.

yv2024102yv2024102a1c04178

Feyenoord ging, met nog dertig minuten te spelen, op jacht naar de gelijkmaker tegen een Girona FC dat compact speelde en loerde op de counter. Met name Rust kreeg een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de kopbal na schitterend voorwerk van Hoepel en Ouarghi werd eenvoudig gekeerd door doelman Andreev. Gesteund door een rode kaart voor Girona FC zocht Feyenoord alleen maar meer de aanval. Ondanks enkele kansen was het juist de thuisploeg die opnieuw wist te scoren. Een blunder in de verdediging van Feyenoord zorgde ervoor dat uitblinker Kim het duel kon beslissen.

Opstelling Feyenoord O19

Ka; Read, Giersthove, Plug (C) (41' Mparaganda), Sebbar (82' Neijenhuis); Zekovic (61' Kraaijeveld), Van den Elshout (61' Sneijer), El Harmouz (61' Hoepel); Redmond, Rust, Ouarghi.