Van den Elshout belangrijk met twee doelpunten voor Feyenoord O21

Tobias van den Elshout heeft zaterdagmiddag laten zien van grote waarde te zijn voor Feyenoord Onder 21. De middenvelder is overgekomen van Feyenoord Onder 17, maar heeft duidelijk geen moeite met het krachtsverschil. In de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd wist Van den Elshout twee doelpunten te scoren.

Feyenoord O21 moest zaterdagmiddag een uitwedstrijd spelen tegen FC Twente/Heracles en is dus foutloos begonnen aan de competitie. Vorige week werd er met veel moeite na penalty's gewonnen van SC Cambuur in de beker, maar de Rotterdammers hebben die frustratie van zich af gevoetbald. Met drie wijzigingen in de basiself, mede door het vertrek van Jaden Slory, begon Pascal Bosschaart in Hengelo aan zijn eerste competitiewedstrijd als trainer.

Al na twintig minuten voetballen scoorde de 17-jarige Van den Elshout zijn eerste doelpunt van de middag. Direct na het doelpunt bleef Feyenoord de baas in de wedstrijd en al na tien minuten lukte het de middenvelder om zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Vlak voor rust kwamen de Rotterdammers op een 0-3 voorsprong dankzij Joey de Bie. In de tweede helft wist Zépiqueno Redmond de score uit te breiden tot 0-4, terwijl de thuisploeg in de slotfase hun enige doelpunt scoorde.

Op zaterdag 14 september speelt Feyenoord O21 haar eerstvolgende wedstrijd, dan wordt er op Varkenoord gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap.

Scoreverloop
20' | 0-1 | Van den Elshout
30' | 0-2 | Van den Elshout
39' | 0-3 | De Bie
85' | 0-4 | Redmond
90' | 1-4 | Gijsbertha

Opstelling
Berger; Arnaud, Giersthove, De Blok, Candelaria; Zaal, Van den Elshout, Rust; Rais, De Bie, Sliti.