Hoofdrol Ueda tijdens winst Japan; Zerrouki belangrijk met assist voor Algerije

Vanavond speelt het Nederlands elftal om 20.45 uur de wedstrijd tegen Duitsland. Eerder op de avond hebben een aantal Feyenoorders hun opwachting gemaakt bij verschillende nationale elftallen. Hierbij waren zowel Ayase Ueda en Ramiz Zerrouki belangrijk voor hun land, terwijl Plamen Andreev en Anis Hadj Moussa op de bank bleven.

Ayase Ueda

De 26-jarige spits trad met Japan aan op bezoek bij Bahrein in de WK-kwalificatie van Azië. Ueda stond net als in de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen China (7-0 winst) in de basis. Ueda was vandaag de gevierde man bij Japan met twee doelpunten en één assist in de wedstrijd die met 0-5 werd gewonnen. De Feyenoorder opende na 37 minuten de score via een strafschop. Vlak na rust was de spits weer trefzeker op aangeven van Junya Ito. Bij het derde doelpunt was de spits zelf aangever bij de treffer van Hidemasa Morito. Ueda werd na 65 minuten van het veld gehaald voor NEC-spits Koki Ogawa.

Ramiz Zerrouki en Anis Hadj Moussa

Zerrouki en Hadj Moussa speelden met Algerije de tweede wedstrijd in de kwalificatie van de Africa Cup tegen Liberia. Zerrouki begon net als in de wedstrijd tegen Equatoriaal-Guinea van afgelopen donderdag in de basis. Hadj Moussa moest opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. Algerije won met 0-3 van Liberia. Zerrouki was belangrijk bij de 0-2 met een assist op het doelpunt van Adem Zorgane. De middenvelder van Feyenoord speelde de hele wedstrijd, terwijl de vleugelspeler de gehele wedstrijd langs de lijn bleef.

Plamen Andreev

De nieuwe doelman van Feyenoord stond met Jong Bulgarije tegenover Jong Polen in een EK-kwalificatie duel voor het EK in 2025 voor beloften. De 19-jarige sluitpost begon op de bank en bleef daar de gehele wedstrijd zitten. Jong Bulgarije kwam nog op een 1-0 voorsprong maar verloor uiteindelijk met 1-3. Andreev kwam deze interlandperiode niet in actie voor de ploeg van Jong Bulgarije.